Tuesday, March 1, 2022

Uppsats om korruption i Indien

Uppsats om korruption i Indien



Vi kan inte behålla det för alltid för oss, korruption i indien uppsats, det kan bara ge oss girighet och korruption. Abdul Karim Telgi, den främsta anklagade för bluffen, dömdes och i bluffen kom fram. Tyvärr har korruption i vårt land blivit en del av livet. Inom alla områden finns det engagerade yrkesmän och chefer, men deras antal minskar dag för dag. Världsbanken har försökt tillrättavisa dem för deras verksamhet, men hittills har inga strikta åtgärder vidtagits för att stävja den växande korruptionen. De kan låta patienten dö om han eller hon inte har några pengar. Det är successivt involverat i alla sfärer korruption i indien uppsats den indiska gemenskapen.





Korruptionsuppsats eller korruption i Indien Uppsats 150 ord



Corruption Essay — Skriv Corruption in India Essay och Corruption Free India Essay på runt,, och 1, ord på engelska. Korruption är exploatering av offentlig egendom, makt och inflytande för att uppfylla det själviska syftet att uppnå personlig uppfyllelse. Korruption är ett gift som har spridits i sinnet hos fel människor i samhället, samhället och landet. Det har påverkat tillväxten i ett land såväl som dess individer och gett vika för minskade inkomster. Korruption är onödig användning av både makt och resurser av både statliga och icke-statliga organisationer, korruption i indien uppsats.


Det är en av de största orsakerna till ojämlikheter i landet. Det påverkar tillväxten och utvecklingen i alla aspekter såsom socialt, ekonomiskt och politiskt. Korruption är misshandel av auktoriteter för personlig vinning av en individ eller grupp i ett land. Det är orättvis användning av offentlig makt för vissa korruption i indien uppsats fördelar genom att bryta mot regler och förordningar som regeringen gjort. Nuförtiden har den spridit sina rötter djupt i samhället vilket har gjort det svårt att bli av med det.


Korruption är något som sitter så djupt i vårt samhälles rötter som har gjort det svårt för någon att inte hamna i kryckorna. Nu för tiden, korruption i indien uppsats, varje viktigt arbete utförs med korruption. Nuförtiden sker korruption med hälsan hos onlineöverföringar eller i form av dyra presenter etc. För att få sitt arbete gjort snabbt och ganska enkelt tar folk den enklare vägen och mutar tjänstemännen. Vissa människor som är korruption i indien uppsats i regeringen eller icke-statliga kontor har blandats in i korruptionen och kommer att göra allt för att uppfylla sina önskemål. Korruption, är en eller annan form, är ett världsomspännande fenomen. Alla erkänner att korruption är något omoraliskt och avskyvärt.


Tyvärr, i vårt land har korruption blivit korruption i indien uppsats del av livet. Det har kommit in i själva rötterna av det indiska samhället. Korruption har definierats på olika sätt av forskare. Men den enkla innebörden av det är att korruption innebär perversion av moral, integritet, karaktär eller plikt. Korruption är missbruk av auktoritet, offentlig ställning, naturresurser eller offentliga resurser, makt, korruption i indien uppsats, etc. Korruptionen ökar i Indien dag för dag eftersom det finns ett starkt samband mellan tjänstemännen, politikerna och kriminella som gör detta land svagt. Indien fick in självständighet och det började sakta bli starkt och utvecklas, men mitt på vägen startade korruptionssjukdomen och stoppade Indien att växa framåt. Korruption finns överallt och i varje avdelning fuskar det politik, sjukhus, utbildning, korruption i indien uppsats, jobb, regeringskansliet, ingenting finns kvar av korruption.


Allt har blivit ett företag och källan till att tjäna pengar på fel sätt. Ondska, sägs det, tränger in i vilket samhälle som helst från toppen. De högsta människorna i landet måste presentera modellexempel på beteende, ärlighet korruption i indien uppsats beteende. Man måste inte bara vara ärlig utan man måste också stå över tvivel. Vi, vanliga män, har också ett visst ansvar gentemot vår nation. Om vi ​​slutar ge mutor har de korrupta inget annat val än att göra sitt jobb ärligt. Då kommer vi att kunna utrota korruptionens ondska korruption i indien uppsats hela samhället. Korruption är orättvis användning av offentlig makt för privata fördelar, korruption i indien uppsats. Vi är alla bekanta korruption i indien uppsats korruption och vet att det inte är något nytt i samhället.


Att bryta mot regler och utnyttja har blivit en vanlig praxis. För att få ditt arbete gjort på kortare tid tar folk till att ge och ta mutor. Det är ett mycket vanligt toxin i samhället sedan antiken. Det har visat sig att korruption har varit i praktiken sedan Mughal-tiden. Den når nya höjder nuförtiden och ökar snabbt. Det har påverkat människors sinnen i en sådan utsträckning och blivit så utbrett att fel människor kan leka med livet för människor i samhället. Korruption kommer inom alla samhällsområden som sport, underhållning, utbildning och politik etc. I ett land som är fyllt av fattigdom är korruption det enda sättet att klara sig. Folk tar mutor för de minsta sakerna. Tredje världens länder är de som korruption i indien uppsats de mest kända för sin korruptionsverksamhet.


Världsbanken har försökt tillrättavisa dem för deras verksamhet, men hittills har inga strikta åtgärder vidtagits för att stävja den växande korruptionen. Det förstör långsamt livet för oskyldiga människor. Vi vet alla att korruption är en korruption i indien uppsats som sakta förstör vårt samhälle. Det äter upp oss inifrån. Det är en social ondska som leker med individers sinnen och förstör dem inifrån intellektuellt, korruption i indien uppsats, ekonomiskt och socialt. Enligt källorna har det erkänts att Indien är trea i de mycket korrupta länderna.


Det sprids i stor omfattning inom offentlig tjänst, näringsliv, politik och andra illegala områden. Indien är känt över hela världen för sin demokrati men demokratin är under mycket stress på grund av den ökande korruptionen. Ledarna, som tävlar om val, säger sig utrota korruptionen från samhället och landet. Men till slut faller de alla för frestelsen. Ledarna ljuger för att få sitt arbete gjort och sluta korruption i indien uppsats väljarna som valt dem. En sak är säker, Indien kommer att vara fritt från korruption när våra ledare först och främst stoppar sin egen korruption, korruption i indien uppsats. Det blir korruptionsfritt när ledarna använder sin status, pengar, makt och korruption i indien uppsats att göra gott i samhället snarare än att ägna sig åt korruption för att driva sina egna personliga banker och öka sin egen förmögenhet.


Vi måste välja ärliga och pålitliga ledare för att leda oss och styra vårt land. Endast ärliga ledare kan minska och stoppa korruptionen i landet. Ungdomarna i landet måste också vara medvetna om alla orsaker till korruption och gå samman för att lösa det. Idag ses korruption överallt i samhället precis som en sjukdom. Det är ett universellt problem, som har funnits i alla tider. Det har blivit ett av de mest explosiva problemen över hela världen, särskilt i tredje världens länder som Pakistan. Den sanna orsaken till korruption är önskan att bli rik på alla sätt. De stora ledarna i Indien har offrat sitt liv för att ta bort korruption och andra sociala ondska från samhället. Korruption har spridits i det allmänna offentliga livet, politiken, regeringen, företagen och industrisektorn.


Den har inte lämnat något fält. Korruptionen ökar dag för dag istället för att minska på grund av den kontinuerliga ökningen av människors aptit på pengar, makt, position och lyx. Vi har glömt det verkliga ansvaret att vara människa bara på grund av pengarna. De flesta vet att pengar inte är allt men ändå vill alla ha dem, korruption i indien uppsats. Vi kan inte behålla det för alltid för oss, det kan bara ge oss girighet och korruption. De främsta orsakerna till korruption är analfabetism, fattigdom och regeringens felaktiga ekonomiska politik. Brist på social och ekonomisk rättvisa är viktiga orsaker till korruption. Det finns inga adekvata medel för att förhindra korruption eller ta hänsyn till brottslingarna.


Det allmänna ekonomiska tillståndet i landet är dåligt och alla försöker att fjädra sitt eget bo. För att utrota korruptionen krävs en fullständig förändring av det politiska, sociala och ekonomiska systemet, korruption i indien uppsats. Att utplåna korruptionen hos folket bör förändras av de moraliska värderingarna. Vi bör lägga vikt vid det värdebaserade livet och inte det pengarbaserade livet. Om vi ​​vill göra framsteg i vårt land är det vår plikt att samarbeta med regeringen för att eliminera detta onda. Politiska partier, icke-statliga organisationer och nationella massmedia bör vidta nödvändiga åtgärder för att utrota korruptionen från vårt land.


Det onda med korruption har gått djupt in i det indiska samhället. Det finns inget livsområde som förblir orört av korruption. Det är ett gift som har spridit sig i sinnena på fel människor som använder sin makt och position på ett fel sätt bara för att få någon orättvis fördel för att uppfylla sina önskemål. Den största orsaken till oro är att korruption försvagar det politiska organet och skadar den högsta betydelsen av lagen som styr samhället. Korruption är inget nytt fenomen i Indien. Det har varit utbrett i samhället sedan urminnes tider. Det är en stor orsak till ojämlikhet i samhället och samhället.


Inte bara makthavarna utan även normala människor är lika ansvariga för detta hot. Till korruption i indien uppsats upp processen för att komma ur brottet mutar folk regeringstjänstemän och blir därmed också en del av detta onda system. Nuförtiden betalar människor mutor för att inte bara få fel saker gjorda utan också för att få rätt saker gjorda vid rätt tidpunkt. Social korruption som mindre vägning av produkter, förfalskning av ätbara föremål och mutor av olika slag har också ständigt rådit i vårt samhälle. Korruptionens cancer har ätit in i det indiska samhällets alla livsviktigheter. Hur man räddar nationen från denna cancer är en fråga som förvirrar sinnet. Folk i Indien är inte väckta och upplysta.


De fruktar att höja sin röst mot asociala element som råder i samhället. Straffet för brottslingarna är inte heller tillräckligt. Moraliska och andliga värden ges inte heller den största vikten i utbildningssystemet, vilket ytterligare har försämrat samhällets övergripande värdesystem. För att stävja detta hot, och det krävs kraftfulla åtgärder, snabba domstolar för att hantera fall av korruption bör inrättas och alla fall bör avgöras inom en bestämd tidsperiod. Avskräckande straff bör utdömas, höga böter bör utdömas och alla den dömdes egendom bör förverkas.





memo uppsats



Korruption är nära förknippat med mutor, vilket innebär att ge eller utnyttja en olaglig handling. Det är successivt involverat i alla sfärer av den indiska gemenskapen. Korruption är också en cancersjukdom som inte är begränsad till något särskilt politiskt parti. Det smittar hela samhället. Korruption är en dålig sak som går in i folket i landet. Det är människors dåliga beteende som vi använder för våra små behov. Det fungerar främst med felaktig användning av makt samt position. Människor använder detta på statliga eller icke-statliga platser.


På grund av denna korruption växte många människor inte i livet. Det är också väldigt dåligt för vårt land. Korruption har pågått i vårt land i många år, och det gör vårt lands tillstånd ihåligt dag för dag. Brott har förekommit i vårt land i många år i kastens namn, och det minskar också vårt lands andra behov. Av denna anledning blir vårt land också värre. Det är främst den usla användningen av en person som sitter i en bra post. Det finns många personer i det här inlägget som missbrukar sin position. På grund av detta finns det en massiv förlust av ekonomi i vårt land. Nuförtiden betyder hela kontoret att regeringskansliet, det icke-statliga kontoret och många andra är väldigt upprörda.


Någon som arbetar på det här kontoret är också mycket upprörd. Vi måste tillsammans ta ett steg; annars kommer det att bli en enorm förlust av vårt land. Vi känner alla till korruption mycket väl. Detta är inte nytt för Indien. Korruption har ägt rum i vårt land i många år. Det har ägt rum från historiens tid. Resultaten är fruktansvärda för oss såväl som för vårt land. Vi kan se korruption inom sport, utbildning osv. På grund av detta förstår människor inte vad de måste göra på arbetsplatsen. Vissa typer av korruption är stöld, bedrägerier, slöseri med tid, etc. Vi måste ta bort korruptionen från Indien. Det finns så många orsaker till korruption. Några anledningar är -. Mjuk lagstiftning i Indien: Korruption är främst ett problem i Indien.


Så den främsta orsaken till korruption är Indiens svaga lag. Många människor som gör affärer är korrupta baserade på pengar. Alla har en önskan i sina sinnen. Det ser bra ut som en man eller kvinna. Med hjälp av övning kan vi stoppa korruption. Vill — Det är möjligt att göra varje arbete om en person vill på samma sätt. Den främsta orsaken till korruption är vad folket vill ha. I vårt land är vi inte alla likadana. Så vi måste tänka på andra. Om vi ​​tänker på andra, kommer alla människor i Indien att vara lyckliga och kunna njuta av ett bra liv. Många fattiga får ingen fördel.


Det finns många regler i vårt land. För att tjäna pengar är många människor korrupta mot lagen. I vårt dagliga liv finns det ingen ärlighet bland oss. På grund av detta ökar också korruptionen. Så, korruption i Indien är ett gift som har en skadlig effekt i landet. Korruption är en fruktansvärd sak. Det går in i de fattiga människorna i landet. Korruption arbetar främst med skadlig maktanvändning såväl som position. Alla människor använder det i regeringar eller icke-statliga platser. Å andra sidan, för att eliminera problemet med korruption, måste alla kämpa tillsammans och förbättra sin giriga natur, sedan kan kontroll över det uppnås. Läs också vanliga frågor om korruption i Indien. För att få slut på problemet med korruption i vårt land måste vi alla samarbeta, eftersom problemet med korruption börjar från en person i samhället och sprider sig i hela samhället.


Problemet med korruption ökar ständigt, vilket orsakar stor skada för landets ekonomiska och sociala utveckling. På grund av korruption kränks inte bara moralen och talangen i vårt land, utan också mänskliga känslor förstörs, vilket måste kontrolleras så snart som möjligt. Läs också: 1. Korruptionsuppsats 2. Värdeutbildning 3. Indisk kulturuppsats. Korruption håller på att bli ett enormt problem, på grund av vilket landet inte utvecklas ekonomiskt. Ärliga och begåvade människor får inte en chans att gå vidare. Idag har korruptionen sina rötter djupt på alla områden, vilket nu är mycket svårt att få bort.


Om korruptionen ökar kan det bli mycket kris för landet de kommande dagarna. Korrupt betyder dåligt och etik betyder beteende. Korrupt beteende kallas korruption, dvs. de som använder sin position och makt på ett omoraliskt sätt för att uppfylla sina önskningar, de kallas korrupta. Idag använder människor inom alla områden sina pengar eller sina känslor orättvist för deras fördel, vilket orsakar korruption. Korruption äger rum i alla områden, på grund av vilken den nationella karaktären kränks, tillsammans med det borde landet inte utvecklas ekonomiskt.


Fattiga och ärliga människor lider på grund av problemet med den ständigt ökande korruptionen. Korruption påverkar landet och människorna på många sätt. Några av effekterna av korruption beskrivs nedan:. Korruption är ett problem som måste övervinnas så snart som möjligt, eftersom vårt land inte bara släpar efter ekonomiskt, det förnedrar också landets moraliska värderingar och främjar omänskliga handlingar. Uppsats om jämställdhet 2. Uppsats om drogberoende 3. Uppsats om arbetslöshet. Korruption har blivit det största problemet i landet. På grund av vilket landets moraliska och sociala värderingar grovt kränks, tillsammans med landets rykte blir också fläckigt. Den största förlusten på grund av korruption görs till de ärliga och sanningsenliga människorna i landet och skadar deras känslor, som vill följa den rätta vägen med styrkan av sin talang.


Idag skadar människor på ett felaktigt sätt sanna människor och använder sina pengar på ett omoraliskt sätt för att försöka njuta av sina materiella bekvämligheter. Bortsett från detta tjänar människor felaktigt pengar för sitt falska rykte och sitt falska utseende, vilket leder till korruption. Oavsett om det är inom området utbildning, sport, rekreation eller något annat område, från de minsta anställda till de högsta tjänstemännen inom alla områden är också omgivna av anklagelser om korruption, människor söker felaktigt mer pengar. Läs också, 1. Kontantlös ekonomiuppsats 2. Corruption Free India Essay 3.


Uppsats om terrorism. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Datorn är vetenskapens bästa uppfinning, vilket.

No comments:

Post a Comment