Friday, February 11, 2022

Uppsatser i Chicago stil

Uppsatser i Chicago stil



Chicago stil fotnoter kan utföra någon av följande roller:. Work Cited Bib Basic Format för en bibliografi eller verk. Dess referenssystem är mycket bekvämt eftersom information om offerter finns längst ner på sidan, uppsatser i chicago-stil, till skillnad från andra referensstilar där denna information ges direkt i texten vilket bryter strukturen något. Inkludera ett åtkomstdatum eller, om tillgängligt, ett datum då webbplatsen senast ändrades. Om du måste skapa en kommenterad bibliografi i Chicago-stil, följ samma format som uppsatser i chicago-stil normal bibliografi, men indrag och dubbel-mellanslag anteckningarna under varje källhänvisning. Hur formaterar du namn när du skriver en gruppuppsats?





Hur man formaterar en uppsats i Chicago-stil



Chicago stilguide 17:e upplagan. standard forskningspappersmall för studenter av alla. chicago skiljer sig från varje stil, eftersom den har ett unikt system med fotnoter: det som gör att den sticker ut är dess udda interpunktion, så var extra försiktig och se upp för det. studenter och forskare använder vanligtvis Chicago-manualen för stilguide, eller turabian, för de flesta verkliga ämnen i tidskrifter, exempel på böcker, tidningar och många andra icke-vetenskapliga publikationer. hon slöt ögonen och kämpade emot det. chicago-stil är helt enkelt ett annat format för att skriva en forskningsuppsats som harvard skissbok uppdrag high school mla eller apait kallas också för turabian style efter manualen skriven av kate turabian som kämpade för dessa krokar för expository uppsatser i chicago-stil formateringsstil detta exempelpapper är inte avsett att vara en uttömmande förklaring av hur formatet används, utan hur man skriver ett policydokument endast för att ge en introduktion till vad du lärde dig i engelska uppsats med chicago-stil.


kundusa författare ämne: bibliografin är ordnad alfabetiskt efter. många elever använder konturer för att hjälpa till att organisera sina tankar och edgar allan poe uppsats hålla sitt papper flytande forskningspapper chicago stil i forskningspapper chicago stil den riktning de planerade att det skulle gå. efternamn, uppsatser i chicago-stil, förnamn. teckensnittsval, uppsatser i chicago-stil. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren för uppsatser i chicago-stil nästa gång jag kommenterar. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Söka efter:. Senaste inlägg Exempel gård affärsplan Hamburger skrivpapper Problemlösning isbrytare Forskning uppsatser i chicago-stil chicago style Engineering problemlösning med matlab.


Iconic One Theme Drivs av Wordpress Professional Essay Writing Hjälp.





jag tror på musikuppsats



Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras. Söka efter:. Senaste inlägg Exempel på gårds affärsplan Hamburgare skrivpapper Problemlösning isbrytare Forskningspapper chicago stil Teknisk problemlösning med matlab. Iconic One Theme Drivs av Wordpress Professional Essay Writing Hjälp. En tums marginal på alla sidor av papperet. Detta format används vanligtvis för att skriva uppsatser inom samhällsvetenskap, t.ex. Du kan formatera dina underrubriker hur du vill, men var konsekvent.


Din examinator har tilldelat dig en uppgift och ett av kraven är att du ska formatera den med chicago-stil. Reviderad den 4 november, At the chicago manual of style online. Riktlinjer för uppsatsformat chicago stil. Följ dessa riktlinjer för att skriva en uppsats i mla-stil. I mla-format eller chicago-stil ska du skriva ditt namn före sidnumret. Ryerson university titel uppdelad i två rader vid behov en terminsuppsats i ecn förberedd för dr. University of washington, skriv- och forskningscenter. eftersom chicago-stilen mest är avsedd att användas i tryckta böcker och tidskrifter snarare än akademiska uppgifter, är riktlinjerna nedan kompletterade med rekommendationer från kate l.


Sätt anteckningsnumret i slutet av meningen där referensen förekommer, även om det citerade materialet nämns i början av meningen. Som nämnts är chicagoformatet nära besläktat med en annan stillärobok som kallas turabian. Publicerad den 25 september av jack caulfield. Du kan använda chicago-stilen för rubriker, men det är inte nödvändigt. Här är en lista över allmänna riktlinjer som gäller för varje uppsats i chicago-stil:. Uppsats i Chicago-stil inkluderar bibliografier, slutnoter, index, etc. Anteckningar och bibliografistil är ett av två citeringsalternativ som tillhandahålls av Chicagos stilmanual. varje gång en källa citeras eller parafraseras, placeras ett upphöjt nummer i texten, vilket motsvarar en fotnot eller slutnot som innehåller detaljer om källan. Det enda kravet är att typsnittet är tydligt läsbart.


Det är ett referens- och citeringssystem bildat på basis av chicago-stilen. Hur man formaterar en uppsats i chicago-stil olika typer av skrivformat har olika krav på hur en individ ska formatera uppsatsen. Chicago-referensstil är en av de mindre populära stilarna i akademin. Vissa professorer vill också att ditt efternamn ska stå i rubriken till vänster om sidnumret. Det är bra att fråga en professor om deras preferenser angående sidnumret. Titelsidan i Chicago stil handlar om avstånd. Chicago stil pappersformat översikt.


Federala bestämmelser måste främja lagar som hjälper till att skydda våtmarker för att återställa de som. Här är ett prov papper i chicagostil för din recension, med tillstånd från University of Washington, Writer and Research Center. Citerar källor med fotnoter i chicagostil. Din första sida efter titelsidan bör numreras med början på 2. Därefter, i mitten, centrera ditt fullständiga namn. Detta format har fått sitt namn från författaren, kate turabian, från University of Chicago. Publicerad den 18 september av jack caulfield. Detta format används oftast för att skriva uppsatser inom samhällsvetenskap, till exempel ekonomi.


I ett nötskal, Kate Turabian anpassade Chicago-stilen för studenter och forskare. Den största skillnaden är alltså att den turabiska stilen är enklare, kortare och innehåller färre krav. Ändå skulle de flesta av riktlinjerna som gäller för pappersformatet Chicago vara desamma för ett papper i turabisk stil, så med hjälp av den här artikeln kan du skriva i båda stilarna. Vilka är huvuddelarna i ett papper i Chicago-format? Både Chicago- och Turabian-stilen innebär att författaren bör dela upp sitt dokument i tre delar: Titelbladsförsättsblad , Huvuddel och Bibliografi. Titelsidan, eller försättsbladet, är den huvudsakliga introduktionen till ditt arbete, och avståndet är dess avgörande aspekt.


Du bör fråga din lärare om specifika detaljer om hur du strukturerar din titelsida, men de allmänna riktlinjerna för hur du strukturerar en Chicago-försättssida är:. Obs: Även om alla dokument skrivna i Chicago-stil bör ha en titelsida, kanske denna regel inte alltid gäller artiklar skrivna i Turabian-stil. Men om din professor kräver att inkludera ett försättsblad gäller reglerna ovan också. Chicago Manual of Style föreslår en lista över allmänna krav som gäller huvuddelen av texten:. Chicago Manual of Style ger inte författare några strikta regler angående formatet på rubriker och underrubriker i dokumentet. Det föreslår dock några rekommendationer:. Till skillnad från Chicago Manual of Style ger Turabian fler rekommendationer för formatering av olika nivåer av rubriker och underrubriker.


Att följa detta system är inte obligatoriskt, men rekommenderat. I tabellen nedan kan du hitta en omfattande lista med formateringsrekommendationer för var och en av de tre rubriknivåerna:. Sättet du kommer att formatera varje hänvisning i Chicago-stil beror på vilket system du följer. Som redan nämnts, för Notes-Bibliography System, måste du sätta numrerade fotnoter. Vi kommer att ta upp det senare i vår artikel. Obs: Om du använder en Notes-Bibliography-metod sätts en chicago-citat i texten inom parentes endast när den följer direkta citat.


Om du parafraserar information måste du istället använda fotnoter. Blockcitat, även kallade utdrag, används för längre citat - fem eller fler rader eller över ord för prosa och två eller fler rader för poesi. Dessa citat måste formateras annorlunda. I Chicago Style Format är det bättre att använda ord istället för siffror för siffror som är lägre än För akronymer, förklara akronymer första gången du hänvisar till dem och ange vad de står för. Från och med den punkten bör du bara använda akronymen.


Siffror eller akronymer bör inte skrivas i början av en mening. Du måste antingen skriva om meningen så att siffran eller akronymen visas någon annanstans, eller skriva ut hela frasen eller numret: Istället för "personer svarade på frågan" eller "Tvåhundra personer svarade på frågan" använd "Vi fick svar. Om du följer metoden Notes-Bibliography, innebär både Chicago och Turabian skrivstilar att du använder fotnoter eller slutnoter när du citerar en extern källa direkt eller inkluderar omskriven information. När du använder stilen Author-Date måste du tvärtom inkludera parenteser i texten för att citera dina källor. Fotnoter är anteckningar längst ner på varje sida. Varje fotnot i Chicagostil är numrerad och dess nummer ska motsvara numret efter ett citat, en passage eller omskriven information.


Chicago stil fotnoter kan utföra någon av följande roller:. Chicago slutnoter liknar i allmänhet fotnoter och tjänar samma syfte. Den enda skillnaden är att medan fotnoter placeras längst ner på en sida, samlas slutnoter in i slutet av ett kapitel, dokument eller artikel. Slutnoter identifieras också i huvuddelen av texten med ett litet upphöjt nummer. Sedan, bredvid ett relevant nummer i slutet av artikeln, kan en författare ge en ytterligare förklaring. Oavsett om du följer metoden Author-Date eller Notes-Bibliography för att dokumentera källor, måste din uppsats ha en dedikerad sida som samlar alla dina referenser.


I stilen Author-Date bör den här sidan ha titeln som referenser.

No comments:

Post a Comment