Monday, December 20, 2021

Disciplinuppsats

Disciplinuppsats



I korrekta termer betyder det antagandet av något enligt disciplinuppsats principer. Låt oss ha en personlig och meningsfull diskussion. En annan fördel med att vara disciplinerad är att en disciplinerad person tjänar mer respekt i samhället jämfört med sina motsvarigheter, disciplinuppsats. Enligt teorierna av Freud Sigmoid och Carl Rodgers kändes beteende, implikationer av hur vuxna disciplinerar barn på olika sätt och det är disciplinuppsats ett effektivt tillvägagångssätt är att föredra, disciplinuppsats. Det hjälper dig att förverkliga mål och ger dig mod att följa en välplanerad väg för att uppnå själva målen, med självförtroende. På den andra kanten tilläts sophögarna i städer och städer bli ruttna och avlägsnandet av dem överlämnats till raggplockare säger mycket om den känslolösa attityden till disciplin.





Uppsats om disciplin



Hem » Disciplinuppsats. Detta är ett uppsatsexempel om disciplin, disciplinuppsats, men du kan inte använda det som ditt eget papper; Om du behöver anpassade tjänster för att skriva uppsatser, gå till Anpassade skrifter och få omedelbar hjälp från professionella akademiska skribenter, disciplinuppsats. En disciplinerad person är mycket mer produktiv och framgångsrik än en person som saknar denna egenskap. Om vi ​​vill bli framgångsrika i livet måste vi vakna i tid och sova i tid och vi måste också behålla disciplin utan att förstöra tiden. I den här artikeln Uppsats om disciplindisciplinuppsats, vi hade tillhandahållit de olika uppsatserna i olika ordgränser, som du kan använda efter ditt behov:. Om du vill bli en framgångsrik person och vill lysa upp dina föräldrars namn, bör du börja utöva disciplin i ditt liv och alltid respektera dina äldre.


Varje ögonblick av vårt liv är värdefullt om vi lever livet utan disciplin, vi alltid disciplinuppsats att se ansiktet av sorg och misslyckande. Disciplin betyder inte att du inte kommer att kunna leva ditt liv som du vill, disciplinuppsats, det betyder att du måste göra varje uppgift på ett snabbt och systematiskt sätt. Om du lever livet med disciplin kommer du inte bara att lyckas i livet, utan människor kommer också att respektera dig. Disciplin innebär också att de disciplinuppsats de äldste och tala respektfullt och kärleksfullt till alla människor. Gör aldrig något arbete som kan skada någon person. Det du bör komma ihåg att i vårt liv att vi alltid måste använda tiden väl och leva livet med Discipline först då kommer vårt liv att bli framgångsrikt.


Självdisciplin är förmågan att behålla kontrollen, motstå attraktioner, hålla sig borta från distraktioner, övervinna förseningar och missbruk och hålla ut för att uppnå uppsatta mål. Alla borde utöva självdisciplin för att leva ett bra liv. Självdisciplin är en av de viktiga komponenterna för att leva ett hälsosamt och välmående liv, disciplinuppsats. Den självdisciplinerade personen förstör inte i beroenden som rökning, dricka alkohol etc, disciplinuppsats. De också disciplinuppsats frestelsen att äta skräpmat, håll dig också till hälsosamma matvanor. När han pratar om att träna, meditera och slutföra sitt arbete, disciplinuppsats, han blir inte avslappnad.


Således, disciplinuppsats, han drömmer inte bara om att leva ett hälsosamt och välmående liv, utan han arbetar hårt för att göra det, disciplinuppsats. Även om människor förstår vikten av självdisciplin, kan de inte införliva det främst för att de ärver, många saknar viljan att uppnå det. Det är därför många självdisciplinprogram har införts. Det är bra att anmäla sig till ett sådant program och försöka införliva denna vana med disciplinuppsats, som arbetar hårt för att utveckla det. Dessa program är lätta att följa och använder intressanta övningar för att uppnå självdisciplin, disciplinuppsats. Eftersom det är en gruppaktivitet låter det inte disciplinuppsats en uppgift. Självdisciplin hjälper till att leva ett hälsosamt och välmående liv.


Det råder dock ingen tvekan om att det är svårt att utveckla, disciplinuppsats. Detta disciplinuppsats varför självdisciplinprogram har införts. Det är väldigt lätt att lära sig denna kvalitet genom att anmäla sig till ett sådant program. Om det inte finns någon disciplin kan framtiden aldrig byggas. Disciplin är nyckeln till framgång, disciplinuppsats, som kan bli framgångsrik även på de tuffaste proven. Disciplin lär oss att hålla oss inom våra gränser, men disciplin lär oss också att inte bryta gränser. Precis som vatten behövs för att leva livet, disciplinuppsats, på samma sätt är disciplin lika viktigt för framgång i livet. Vi lär oss många saker av miljön omkring oss, vissa saker är bra och andra är dåliga, disciplinuppsats, disciplin lär oss att skilja mellan rätt och fel.


Vi kan inspireras av disciplinuppsats av naturen, som soluppgången på egen hand, disciplinuppsats, varje morgon och ned på kvällen, samtidigt som den roterar runt jordens axel. Från denna punkt får vi utbildningen att vi alltid bör följa med tiden och anta de förändringar som sker i världen, först då kommer vi att kunna klättra på framgångsstegen. Problem kommer att fortsätta att dyka upp dagligen i livet, men disciplinuppsats vi förblir i disciplinen, då löser vi dem. En del av en viss disciplin får vi lära oss av lärare och våra föräldrar. De ber oss alltid lära oss bra saker och om vi någonsin inte gör något fel får de oss också att inse vårt misstag, de lär oss att vara i rätt disciplin.


Självdisciplin kommer naturligt för vissa människor medan andra kan uppnå det med viss ansträngning, denna ansträngning förändrar livet. Självdisciplin betyder inte att man också ska vara hård mot sig själv. Det betyder bara självkontroll. Disciplinuppsats person som har kontroll kan ta ansvar för sina handlingar och reaktioner. Mål ger dig en tydlig idé om prestationerna, du bör alltid sätta en tidsram för dina mål. Våra mobiltelefoner, tv-apparater och chattappar är några av de största svårigheterna med att utöva självdisciplin, disciplinuppsats. Oavsett hur starkt vi är fokuserade på att studera, jobba eller sova i tid, disciplinuppsats, vi påverkas av pipsignalen från vår telefon. För att utöva självdisciplinen är det väldigt viktigt att hålla sig borta från dessa störningar, disciplinuppsats.


Meditation är ett av de bästa sätten att göra vår disciplinuppsats flyta i rätt riktning, disciplinuppsats, det hjälper till att behålla uppmärksamheten, disciplinuppsats, gör oss medvetna om vårt inre självförtroende och främjar bättre självkontroll. Oavsett hur svårt du är att följa din att göra-lista och uppnå dina mål, kan du inte göra det om du inte äter rätt. Oljig, disciplinuppsats, stekt och söt mat kan tömma din energi och få dig att känna dig trött. Skräpmat är ett hinder för att leva ett disciplinerat liv. Att äta hälsosam mat är viktigt för att öka självdisciplinen. Belöningen kan vara allt från att titta på din favoritfilm till att gå ut med dina vänner. Detta är ett bra sätt att förbrylla din hjärna för att utveckla självdisciplin.


De som sätter en rutin och följer den leder till mer disciplinerade liv. Disciplinuppsats föreslås för att göra en lista över alla uppgifter som du vill slutföra på disciplinuppsats given dag. Skriv ner dem i ordning efter deras betydelse, sätt en tidslinje för varje och arbeta som ett resultat, det är ett bra sätt att leva ett självägt och disciplinerat liv. Först när du vilar bra kan du ge självdisciplin. Därför är det nödvändigt att sova åtta timmar varje natt. Det är också nödvändigt att upprätthålla en bra sömncykel. Många människor vill utveckla självdisciplin, men de kan inte göra det eftersom de på något sätt tror att det är svårt att uppnå, därför bör du vara positiv.


Detta är viktigt för att öka självdisciplinen. Självdisciplin kan vara svårt att uppnå, men det är viktigt för att leva ett vältränat personligt och professionellt liv. Således, disciplinuppsats, vi måste göra vissa ansträngningar för att öka disciplinen. Disciplin finns redan i oss, disciplinuppsats, men det måste implementeras för vilket vi har skickats till skolan sedan barndomen så att lärarna lär oss disciplin tillsammans med utbildning. Den disciplin som vi inte kan lära någon kan vi bara berätta för dem, men det är upp till dem att genomföra den. Våra föräldrar kan lära oss att skilja på rätt och fel, disciplinuppsats, men nu är det disciplinuppsats upp till oss om vi här stödjer fel eller vår disciplin, som lär oss att gå på rätt väg.


I den här uppsatsen hade vi beskrivit Disciplin är det första steget till framgång utan vilken framgång inte kan önskas, disciplinuppsats. Disciplin kommer väl till pass överallt, oavsett om det är att gå till ett kontor eller disciplinuppsats till skolan, leka, gå och studera eller hälsa på någon. Om vi ​​stannar inom Discipline kommer vi att göra detta arbete i en disciplinuppsats enkelt sätt men om vi inte har disciplin i vårt liv så kan vi aldrig nå kontoret i tid och kan inte gå för att träffa någon i tid. På grund av vilka människor kommer att sluta tro på oss och en gång i livet om förtroende uppstår från någon, tar det mycket tid att bygga upp förtroende igen, så vi bör alltid vara i disciplin. Det har funnits många stora män i vårt land som alltid följt disciplinen, på grund av vilken de är kända för den store mannen, en av dem är vår respekterade Mahatma Gandhi.


På grund av hans disciplin som beskrivs i denna uppsats har vårt land blivit självständigt idag. När han gick för att befria landet, lämnade han ensam men disciplinuppsats till hans disciplin ökade folkets tro och folk anslöt sig till honom och som ett resultat blev vårt land självständigt. Att vara i disciplin kan vi lära av en liten och även om du någonsin har sett myror, går de alltid i en kö och är ständigt engagerade i sitt arbete, även om vi skapar något hinder i deras väg på något sätt eller den andra når sin destination. Vi är människor som när vi blir ombedda att köa känner vi att vi är bundna till reglerna, men vi tror inte att alla kommer att få jobbet gjort snabbt genom att vi köar.


Vi kan lära oss saker om att leva i denna lilla disciplin från vår miljö, men vi ignorerar alltid dessa saker på grund av vilka vi disciplinuppsats att möta många svårigheter i livet. Vi kan lära oss att bli disciplinerade av en strömmande flod som alltid flyter på sin väg och om en sten kommer mitt på vägen så skär den av den och går vidare. Den kan kapa det berget bara för att hon inte ändrar sin väg genom att titta på klippan. Om vi ​​också förblir i Disciplin i livet och håller våra mål högt, disciplinuppsats, sedan hur mycket svårigheter vi än möter i livet kan vi lätt övervinna det.


Du måste ha sett att det idag finns många framgångsrika människor i vårt land endast genom följande disciplin. Som Dhirubhai Ambani, disciplinuppsats, Ratan Tata, disciplinuppsats, Sachin Tendulkar det finns många framgångsrika människor som med hjälp av disciplin har flaggat sin framgång, som idag är kända för sina framgångar inte bara i landet utan även utomlands. Du måste ha sett alla dessa människor heller, så de följer alltid disciplin, gör alltid sitt arbete i tid, alla dessa människor har god beslutsförmåga, och detta är anledningen till att det alltid upprätthåller disciplin i deras eget liv., disciplinuppsats.


Vi kan hämta inspiration av disciplin från bonden för när bonden sår fröna på åkern, glömmer han inte att ge gödsel och vatten varje dag, först då produceras skörden. Detta är bondens disciplin, om han inte ger vatten och gödningsmedel till grödan regelbundet kommer grödan inte att produceras. På samma sätt, om vi inte arbetar hårt för framgång regelbundet, så kommer vi säkert att misslyckas. Innebörden av Disciplin kan vara olika för disciplinuppsats människorna gillar personen som går till kontoret disciplinuppsats komma till kontoret i tid och göra sitt arbete ordentligt, disciplinuppsats. Det är en form av disciplin för eleverna att alltid respektera sina lärare och gå till skolan varje dag och studera uppmärksamt.


Det är nödvändigt för spelaren att han förblir hängiven sitt spel varje gång disciplinuppsats och försöker varje dag bli bättre. Formen av disciplin för en soldat i armén är att han alltid ska tjäna landet och inte göra någon form av slarv i landets tjänst. Läs också 1. Min skoluppsats 2. Integritet ett sätt att leva uppsats 3. Uppsats om lagarbete 4, disciplinuppsats. Jag själv uppsats, disciplinuppsats. Alla runt omkring oss insisterar på att leva livet med disciplin, vi hör ofta om fördelarna med självdisciplin, men tyvärr lär ingen oss hur vi ska ingjuta självdisciplin och leva ett disciplinerat liv. Det bör finnas en speciell period i skolor där eleverna ska läras disciplin att leva disciplinuppsats bättre liv på samma sätt bör föräldrar också hjälpa sina barn att uppnå självdisciplin, disciplinuppsats.


Spara mitt namn, e-post, disciplinuppsats, och webbplats i den här webbläsaren för nästa gång jag kommenterar. Studenter kämpar ofta eller få blir förvirrade för att skriva en beskrivande uppsats om Swachh Bharat. Hem Uppsatstal Slogans Vanliga frågor. Innehåll Värdet av disciplinuppsatsord: Kort uppsats om självdisciplinord: Fördelar med självdisciplin: Program för självdisciplin: Slutsats: Vikten av disciplinuppsatsord: Uppsats om självdisciplin i skolans ord: Gör mål: Bli opåverkad: Sociala medieplattformar : Meditation: Håll koll på dina matvanor: Belöning disciplinuppsats Skapa en rutin: Sov gott: Håll dig positiv: Slutsats: Uppsats om disciplinord: Disciplinuppsats Slutsats:.





uppsats om resan



Självdisciplin är en av de viktiga komponenterna för att leva ett hälsosamt och välmående liv. Den självdisciplinerade personen förstör inte i beroenden som rökning, dricka alkohol etc. De motstår också frestelsen att äta skräpmat, håller sig också till hälsosamma matvanor. När han pratar om att träna, meditera och slutföra sitt arbete, blir han inte avslappnad. Således drömmer han inte bara om att leva ett hälsosamt och välmående liv, utan han arbetar hårt för att göra det. Även om människor förstår vikten av självdisciplin, kan de inte införliva det främst för att de ärver, många saknar viljan att uppnå det. Det är därför många självdisciplinprogram har införts. Det är bra att anmäla sig till ett sådant program och försöka införliva denna vana med andra som jobbar hårt för att utveckla den.


Dessa program är lätta att följa och använder intressanta övningar för att uppnå självdisciplin. Eftersom det är en gruppaktivitet låter det inte som en uppgift. Självdisciplin hjälper till att leva ett hälsosamt och välmående liv. Det råder dock ingen tvekan om att det är svårt att utveckla. Det är därför som program för självdisciplin har införts. Det är väldigt lätt att lära sig denna kvalitet genom att anmäla sig till ett sådant program. Om det inte finns någon disciplin kan framtiden aldrig byggas. Disciplin är nyckeln till framgång, som kan bli framgångsrik även i de tuffaste proven.


Disciplin lär oss att hålla oss inom våra gränser, men disciplin lär oss också att inte bryta gränser. Precis som vatten behövs för att leva livet, på samma sätt är disciplin lika viktigt för framgång i livet. Vi lär oss många saker av miljön omkring oss, vissa saker är bra och andra är dåliga, disciplin lär oss att skilja på rätt och fel. Vi kan inspireras av naturens disciplin, som soluppgången på egen hand, varje morgon och ner på kvällen, samtidigt som den roterar runt jordens axel. Från denna punkt får vi utbildningen att vi alltid bör följa med tiden och anta de förändringar som sker i världen, först då kommer vi att kunna klättra på framgångsstegen.


Problem kommer att fortsätta dyka upp dagligen i livet, men om vi förblir i disciplin kommer vi att lösa dem. En del av en viss disciplin får vi lära oss av lärare och våra föräldrar. De ber oss alltid lära oss bra saker och om vi någonsin inte gör något fel får de oss också att inse vårt misstag, de lär oss att vara i rätt disciplin. Självdisciplin kommer naturligt för vissa människor medan andra kan uppnå det med viss ansträngning, denna ansträngning förändrar livet. Självdisciplin betyder inte att man också ska vara hård mot sig själv.


Det betyder bara självkontroll. Den person som har kontroll kan ta ansvar för sina handlingar och reaktioner. Mål ger dig en tydlig idé om prestationerna, du bör alltid sätta en tidsram för dina mål. Våra mobiltelefoner, tv-apparater och chattappar är några av de största svårigheterna med att utöva självdisciplin. Oavsett hur starkt vi är fokuserade på att studera, arbeta eller sova i tid så påverkas vi av telefonens pip. För att utöva självdisciplinen är det väldigt viktigt att hålla sig borta från dessa störningar. Meditation är ett av de bästa sätten att få vår energi att flöda i rätt riktning, det hjälper till att behålla uppmärksamheten, gör oss medvetna om vårt inre självförtroende och främjar bättre självkontroll. Oavsett hur svårt du är att följa din att göra-lista och uppnå dina mål, kan du inte göra det om du inte äter rätt.


Fet, stekt och söt mat kan tömma din energi och få dig att känna dig trött. Skräpmat är ett hinder för att leva ett disciplinerat liv. Att äta hälsosam mat är viktigt för att öka självdisciplinen. Belöningen kan vara allt från att titta på din favoritfilm till att gå ut med dina vänner. Detta är ett bra sätt att förbrylla din hjärna för att utveckla självdisciplin. De som sätter en rutin och följer den leder till mer disciplinerade liv. Det föreslås att du gör en lista över alla uppgifter som du vill utföra en viss dag. Skriv ner dem i ordning efter deras betydelse, sätt en tidslinje för varje och arbeta som ett resultat, det är ett bra sätt att leva ett självägt och disciplinerat liv.


Först när du vilar bra kan du ge självdisciplin. Därför är det nödvändigt att sova åtta timmar varje natt. Det är också nödvändigt att upprätthålla en bra sömncykel. Många människor vill utveckla självdisciplin, men de kan inte göra det eftersom de på något sätt tror att det är svårt att uppnå, därför bör du vara positiv. Detta är viktigt för att öka självdisciplinen. Självdisciplin kan vara svårt att uppnå, men det är viktigt för att leva ett vältränat personligt och professionellt liv. Därför måste vi göra vissa ansträngningar för att öka disciplinen. Disciplin finns redan i oss, men det måste implementeras för vilket vi har skickats till skolan sedan barndomen så att lärarna lär oss disciplin tillsammans med utbildning. Den disciplin som vi inte kan lära någon kan vi bara berätta för dem, men det är upp till dem att genomföra den.


Våra föräldrar kan lära oss att skilja på rätt och fel, men nu är det upp till oss om vi här stöder fel eller vår disciplin, som lär oss att gå på rätt väg. Praktiskt taget, i detta tillvägagångssätt, uppmuntras människor att bete sig på ett specifikt sätt eftersom de avskräcks från att bete sig på ett annat förbjudet sätt. Det bör betonas att vi bör följa den positiva inställningen så ofta som möjligt. Men alla människor är inte lika mottagliga för regler och förordningar. Det finns vissa människor som faktiskt inte är självmotiverade att bete sig på ett specifikt sätt. Detta kräver också användningen av negativ motivation. I praktiken tillämpas båda dessa två metoder samtidigt för att disciplinera människor. Sammanfattningsvis måste vi säga att disciplin i stort sett styr hela vårt liv.


Endast disciplin kan säkerställa ett oavbrutet framsteg för människor. Därför måste vi upprätthålla det i alla delar av våra liv. Och vad som är viktigare, det bästa sättet att göra det är genom att disciplinera oss själva genom vår inre impuls. Vi bör alltid ha i åtanke att utan den skulle vi alla leva i en värld av kaos. Det är också viktigt att arbeta på ett kollektivt och kooperativt sätt. Det är mer än någonsin nödvändigt i utbildningsinstitutionen för unga människor som till sin natur är fulla av humör som gör dem fulla påstridiga och otåliga av återhållsamhet. e Lärdomar: Regler och anvisningar är avsedda att fastställa arbetstimmar och spela formerna för uppförande och beteende.


Eleverna ska undervisas - var och en är för alla, ingen för sig själv. Med andra ord – individen måste offra sin egenvilja för företagslivets krav. Om inte deras naturliga ebullians eller egensinnighet hålls i någon form av checken, kan deras sinnen inte riktas mot några målmedvetna mål. I ett sådant tillstånd kan de gå vilse. Därför måste varje utbildningsinstitution ha ett minimum av regler och föreskrifter. De kompetenta figurerna: Alla män i samhället är inte kompetenta. Genom att lyda disciplin blir de det. Därför är disciplin inte att betrakta som ett mål utan ett medel för att uppnå ett mål. Där initiativ avskräcks, originalitet är tillfredsställt och mekanisk överensstämmelse med vissa kodifierade riktningar är livets be-allt och slutet av allt, är det ur marken.


Men sann eller verklig disciplin är den frivilliga återhållsamhet som man accepterar för att njuta av frihet. En som lyder order är ensam lämplig att befalla andra på alla områden i livet. Odisciplinens förbannelse: Att betrakta disciplin ur en negativ synvinkel är helt fel. Det betyder inte en affär av enbart förnekande av personlig frihet eller frihet. Men frihet är ytterst viktigt för en sund tillväxt av ett ungdomligt sinne. Syftet med disciplin är inte ett förnekande av frihet, men dess rätta ledning och reglering är ett måste.


Ocharterad frihet kommer sannolikt att urarta till licens. Den rätta inställningen bör vara att se till att reglerna följs så att de individuella tendenserna och nyckerna inte på något sätt ska störa andra verk. Bråk i högskolans korridorer, störningar i klassrummet, vägran till bibliotekets regler, olydnad mot den konstituerade myndigheten etc påverkar också den allmänna ordningen allvarligt. Vilka regler som än presenteras eller order antas måste frivilligt respekteras. Men motsatsen, eller om de inte är det, måste de verkställas av myndigheten, om nödvändigt med böter och straff. En sådan handling verkar aldrig accepteras med god nåd.


Vi vet att sann eller verklig disciplin också är en kreativ process. Att befria sinnet är dess yttersta mål. Man blir så van vid att tänka och handla att man kan utveckla en ordnad livsinställning genom att spontant acceptera en föreskriven uppförandekod. Upprätthållandet av disciplin måste åtföljas av ett erkännande av dess rätta mål. Detta är inte bara för att fungera som en kontroll på den villfarne eleven utan också för att vara en intelligent vägvisare till korrekt uppförande. Den inblandade studenten måste övertalas att finna att han inte ska utöva någon rättighet själv om han inte samtidigt är medveten om sin skyldigheter och ansvar gentemot andra.


I ett företagsliv och samhälle är det nödvändigt att underordna sin rätt vid fullgörandet av sina skyldigheter. Utan strikt disciplin kan en institution bli ett dårhus där medlemmarna kan göra vad som helst av nycker. Institutionen är fortfarande full av kaos och förvirring och studenterna är skyldiga att gå till hundarna eller att förlora sig själva med tiden. Disciplin ger dem inte akademiska certifikat utan ger dem möjlighet att njuta av ett reglerat och hälsosamt liv. Disciplinen i det akademiska: Idag går vi igenom en period av akut och oönskad rastlöshet. Regler och rutiner i det akademiska livet har blivit för mekaniska och ofta meningslösa. Det vi tror idag kommer att leda till handling i morgon. Vi har låtit saker glida för länge. Samhället i stort blir mer och mer intolerant, till och med våldsamt.


Rationell och disciplinerad ordning behöver skapa en god atmosfär. När insikten väl utvecklas blir acceptansen av disciplin lätt och frivillig. Användbarhet : Människan föds på ett disciplinerat sätt. Men hans uppfostran behöver en stark disciplinerad plats. Academy av något slag lär besökarna disciplin. Det finns några hårda och snabba regler i akademin. Utbildning utan disciplin är inte perfekt. Ett disciplinerat akademiskt liv leder nationen mot rättvisa, ärlighet och sanning. Så perfektion kan uppnås om det finns en stark disciplin i det akademiska livet.


Slutsats: Disciplin hjälper en man att leva ett perfekt liv. Det räddar en man från att bli korrumperad. Det lär en man att leva ett fridfullt liv. Världen är ett kosmos om det finns disciplin. Å andra sidan, om det inte finns någon disciplin, blir världen kaos. Så för smidig löpning är disciplin önskvärt på alla områden av livet. Det har säkerställts för män. Alla naturföremål går alltid med disciplin. I det offentliga livet: Disciplin i det offentliga livet är ett måste för att leda nationen mot utveckling. Disciplin i det offentliga livet försöker säkerställa fred och harmoni med allt och alla på jorden. Det ger impulser till utvecklingskrafterna, framsteg och välstånd. Den stadiga nedgången i disciplinen bland folkvalda företrädare visar sig oftare än inte i statliga lagstiftande församlingar där mindre ljus och mer värme genereras över frågor av allmänt intresse.


Med disciplin som ett sätt att leva, kommer alla möjliga sorters planer, policyer och program att bära frukt. När människor i det offentliga livet eller i privata företag gör en blandning av disciplin, kommer ambitioner och prestationer att gå vilse eller gå förgäves eller kväva i knoppen. På den andra kanten tilläts sophögarna i städer och städer bli ruttna och avlägsnandet av dem överlämnats till raggplockare säger mycket om den känslolösa attityden till disciplin. Ibland utspelas det absurdas drama på ett sådant sätt att all anständighet av debatt och överläggning kastas åt vindarna och endast lungkraft blir normen för förfarandet. Avhopp, golvkorsningar, bortföranden etc är en smärtsam målare till nästan kollaps av disciplin i det offentliga livet. Betydelse: Disciplin har stor betydelse inom alla livets sfärer.


Det är den enda vägen som kan eskortera eller leda människor till den rättmätiga platsen bland olika nationers hemlighet på jorden. Med disciplin i det offentliga livet under en molnig himmel stoppas hela det socioekonomiska momentumet. Om det råder någon sadistisk inställning till disciplin, kan ingenting komma för att rädda människor från att vara odisciplinerade. Då kan några större olyckor komma över dem inom en snar framtid. Botemedlet mot många sjukdomar som alltid drabbar människor idag ligger inte i högtalande utan i återupprättandet av disciplin i det offentliga livet. Disciplin för vilket land som helst som Bangladesh står vid tröskeln till ekonomiskt genombrott och ett fantastiskt lager av möjligheter.


Disciplin i det offentliga livet, särskilt för den härskande klassen och de styrda, är en viktig ingrediens. Historiska händelser: Den historiska händelsen fokuserar på nödvändigheten av disciplin i det offentliga livet. Efter att ha lagts i aska under andra världskriget har nu Tyskland och Japan blivit ekonomiska jättar. Båda länderna har kommit att ockupera sin nuvarande ekonomiska överhöghet på grund av sin otippade tro på sina regler och den gyllene principen om hårt arbete och disciplin i sitt privata och offentliga liv. Slutsats: Disciplin lär faktiskt människor enhet, integritet, ansvar och många andra viktiga saker genom att upprätthålla lag och ordning.


Därför borde det vara ordningen i det offentliga livet med en orubblig anknytning till den. Kort sagt är det spontan lydnad till överordnad auktoritet. Det är en värdefull läxa att lära. Verklig mening: Den verkliga meningen med disciplin är att följa vissa regler för ett bra liv i samhället. Det lär en man att leva ett fint liv i enlighet med regler utan att skapa någon störning för andra även om vikten av ett senapsfrö. Självnjutning är en naturlig frestelse för alla män. Våra sinnen söker lätt tillfredsställelse. Men om vi ger vika för detta begär, kommer vi med tiden inte att tänka på annat än detta. Det är en lättare väg att gå före livet av nöjen som en bädd av rosor, men i slutändan leder detta till elände.


Därför måste vi hålla vår passion under största kontroll. Vi kan göra detta på två sätt, — för det första måste vi acceptera ett ädelt ideal. Människan är större än alla djur eftersom människan är redo att offra livets nöjen för en ädel sak. För det andra måste vi acceptera vägledningen från våra respekterade ledare. Att underkasta sig denna ledares order är ingen skam. I skolan måste vi underordna oss lärarnas order; på kaptenens lekplats och hemma hos våra överordnade. I det intellektuella livet: Disciplin är lika nödvändigt för vårt intellektuella liv. Detta intellekt måste fungera under strikt kontroll, Wit är att göra något verkligt arbete. Alla intellektuella har känt behovet av disciplin.


Disciplin är nödvändigt för vårt andliga liv. Den andliga verksamheten måste styras enligt ett system. Detta är religion. Varje religion fokuserar på disciplin. Om disciplinen inte upprätthålls i det religiösa livet, kommer livet inte att vara perfekt religiöst typat. Att utöva religionsdisciplin är ett måste. I det andliga livet: Disciplin är av högsta vikt i det militära livet - på slagfältet. Befälhavarens order måste följas, vad som än händer. För den unge mannen som svarar på landets uppmaning, finns det det största behovet av att underordna sina egna impulser och önskningar till ledarens ledning.


När allt kommer omkring är att acceptera disciplin alltid att vara på väg mot framgång. Det utvecklar våra högre dygder av högre natur. Självkontroll, lydnad, målmedveten hängivenhet till plikt, förmågan till självuppoffring – det är de dygder som främjas av en känsla av disciplin. I det praktiska livet: Disciplin är nödvändigt för det praktiska livet, så att livet inte ska bli förstört. Det är inte slaveri. Det kan till en början verka allvarligt smärtsamt men kommer snart att vänja en vid det. Slutsats: Disciplin får inte vara mekanisk; för människan är inte en maskin. Det kan inte innebära förnekandet av oberoende bedömning. Att acceptera disciplin är inte på något sätt särskilt trevligt.


Det innebär ett överlämnande av personlighet som är riskabelt. Om vi ​​ställer framför oss något högre än enbart jaget, kommer disciplin endast villigt men glatt att accepteras. Det har en upplyftande effekt på karaktären. Det här är min personliga blogg. Jag älskar att leka med webben. Att blogga, webbdesign, lära sig, resa och hjälpa andra är min passion.

No comments:

Post a Comment