Thursday, March 10, 2022

Uppsats om det vilda livet

Uppsats om det vilda livet



ix Produktionskapaciteten hos utnyttjade arter och ekosystem måste bestämmas och det måste säkerställas att utnyttjandet inte överstiger dessa kapaciteter. Endast sådana användningar som är förenliga med deras bevarande bör tillåtas. Vatten är en av naturens värdefulla gåvor till mänskligheten. behövs för dem. som i allmänhet jagas. efter döden av vilda djur; fast nu för tiden är det lagligt uppsats om vilda liv och inte i praktiken. Prioritet ges som tillhör monotypiska släkten, hotade framför sårbara, sårbara framför sällsynta och sällsynta framför andra arter, uppsats om vilda liv.





Externaliteterna förknippade med essäexempel av orena allmänna nyttigheter



Hem Om Ansvarsfriskrivning Sekretesspolicy Kontakt. Kort essä om "Wildlife"-ord. i djur och fåglar. E-posta detta BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Dela på Pinterest. Etiketter: Djur och fåglar. Nyare inlägg Äldre inlägg Hem. Facebook-fans. Följ oss FACEBOOK TWITTER YOUTUBE RSS. Drivs av Blogger. Totalt antal sidvisningar. Mest populär. Kort essä om 'Dr. Abdul Kalams ord. Fullständigt namn på 'Dr. Abdul Kalam' var 'Dr. Avul Pakir Jainulabdeen Abdul Kalam'. Han föddes den 15 oktober på Dh Short Essay on 'Mahatma Gandhi' Words. 'Mahatma Gandhis' fullständiga namn var Mohandas Karamchand Gandhi. Han föddes i Porebandar i Gujarat, Indien den 2 oktober Kort essä om "Narendra Modi" Words.


Fullständigt namn på 'Narendra Uppsats om det vilda livet är Narendra Damodardas Modi. Han föddes den 17 september i Vadnagar, Mehsana-distriktet, Bomba Short Essay on 'Raksha Bandhan' eller 'Rakhi' Words. Det kallas också "Rakhis festival". Det faller uppsats om vilda liv Purnima eller fullständig kort essä om "My Favorite Animal"-ord. Mitt favoritdjur är hunden. Hunden är ett sällskapsdjur. Det är ett fyrfotat djur. Den har två ljusa ögon. Den har två öron, vassa uppsats om vilda liv Kort essä om "Indian Culture"-ord. Alla korta uppsatser om "Sardar Vallabhbhai Patel"-ord. "Sardar Vallabhbhai Patels" fullständiga namn var Sardar Vallabhbhai Jhaverbhai Patel. Han föddes den 31 oktober i Nadiad, Gujarat. Kort essä om "julord".


Det firas den 25 december varje år. Det är den viktigaste korta uppsatsen om "Bevara vatten, rädda liv"-ord, uppsats om vilda liv. Vatten är en av naturens värdefulla gåvor till mänskligheten. Allt levande består till största delen av vatten t.ex. människokroppen är två tredjedelar av w Kort essä om "My Favorite Bird"-ord. Min favoritfågel är papegojan. Papegojan är en mycket vacker fågel, uppsats om vilda liv. Dess fjädrar är gröna. Den har en röd näbb. Dess näbb är böjd, uppsats om vilda liv. Utvalt inlägg Kort artikel om "Mobiltelefon och student".





uppsats om dig själv exempel



Låt akademiker skriva ett perfekt djurliv just för dig! Inledning Jättepandan även känd som Ailuropoda melanoleuca är ett magnifikt däggdjur. Pandas är vita björnar, med svarta ögonfläckar, öron, ben, fötter, axlar och bröst. En jättepanda kan bli nära sex fot lång och väger cirka pund. De är lika stora som svartbjörnen. Dessa djur har stora huvuden med rundade öron. Deras ögon har slitsade pupiller. De har knubbiga kinder med starka käkar och tänder med stora, vassa molarer för att krossa bambustjälkar. Pandas har flexibla framtassar med en sjätte siffra som fungerar som en mänsklig tumme för att göra det möjligt för pandan att Fortsätt läsa Bakgrund Eftersom den antarktiska regionen i södra oceanen länge har överutnyttjats av människan, kan brådskande åtgärder vara nödvändiga för att skydda framtiden för dess djurliv - varav mycket är unikt.


Förr i tiden jagades sälar och valar nästan ända till utrotningen. Detta har lett till en växande oro för att kommersiell exploatering av befintliga fiskbestånd kan orsaka allvarlig skada. Owen, Ökade fångster av krill och fisk i södra oceanen kan orsaka en katastrofal kollaps av det marina ekosystemet i det havet Owen, The Commission for the Conservation of Antarctic Fortsätt läsa Folk minns spänningen av att se hur stora elefanter och giraffer verkligen är i person, se ett afrikanskt lejon och höra det ryta i din närvaro och vara nästan ansikte mot ansikte med en gorilla som tittar in i dess ögon.


Detta är en unik upplevelse som någonsin skulle ha varit möjlig på något annat sätt; det är den enda verkliga möjligheten de flesta har att se exotiska djur från hela världen. Det är dock inte alla som uppfattar djurparker, av någon. Fortsätt läsa Inledning Syftet är att uppsatsen är att presentera vetenskapliga bevis för att bekräfta förekomsten av hormonstörande ämne ED i miljön och risken för människors hälsa vid exponering för denna förening. Uppsatsen presenterar också vetenskapliga uppgifter om ursprunget för detta ämne i miljön och olika effekter som det kan skapa på levande organismer. Det pågår en debatt om effekterna av hormonstörande ED eller xenoestrogener på människan. Forskare har visat de negativa effekterna av denna förening på människors hälsa, men det finns skeptiker som inte tror att det finns tillräckligt med bevis. Oceanien och Amerika.


Utställningen är fantastisk med ett brett utbud av vackra och ganska stora föremål. Monumentala träföremål från Afrika och Nya Guinea fyller utställningsutrymmet. Museet balanserar användningen av både traditionella och moderna utställningsformer för att presentera samhällets kulturer. Exempel inkluderar reenactment, periodmiljö, diorama, fotografi, ljud och video. Fortsätt läsa. President Barack Obama citerade nyligen ett flertal ekologiska och skattemässiga protester mot byggandet av Keystone XL Pipeline-anläggningen. Byggandet och driften av anläggningen förväntas generera och upprätthålla cirka 40 arbetstillfällen. Det måste noteras att debatten om Keystone-anläggningen liknar debatten om ett annat mycket laddat miljörelaterat projekt, Trans-Alaska pipeline-anläggningen Moore, Griffith 1.


Den har två ljusa ögon. Den har två öron, vassa tänder. Kort essä om "Indian Culture"-ord. Alla korta uppsatser om "Sardar Vallabhbhai Patel"-ord. "Sardar Vallabhbhai Patels" fullständiga namn var Sardar Vallabhbhai Jhaverbhai Patel. Han föddes den 31 oktober i Nadiad, Gujarat. Kort essä om "julord". Det firas den 25 december varje år. Det är den viktigaste korta uppsatsen om "Bevara vatten, rädda liv"-ord. Vatten är en av naturens värdefulla gåvor till mänskligheten. Allt levande består till största delen av vatten t.ex. människokroppen är två tredjedelar av w Kort essä om "My Favorite Bird"-ord. Min favoritfågel är papegojan. Papegojan är en mycket vacker fågel. Djurens tillväxt och utveckling påverkas och styrs också av temperaturen.


Det påverkar dem i de olika stadierna av deras livscykel. Djur som har ett snävt temperaturtoleransintervall är begränsat till endast de specifika områdena, medan djuren med ett större temperaturtoleransintervall är vitt spridda. Enligt detta är djuren som lever i den kalla regionen mycket större än den varmare regionen. Till exempel finns de största isbjörnarna långt norrut i kallt klimat medan de mindre svarta björnarna lever i varmare klimat. Vidare; det är välkänt att av en given art är raserna som lever i ökenområden alltid bleka eller sandfärgade medan de som lever under inflytande av kraftiga regn, i välskogade eller fuktiga områden, tenderar att vara mörkare i färgen.


Det antas att den minskade kraften hos ultravioletta strålar på grund av vattenånga suspenderad i luften kan förklara mörkningen. Regeln säger att temperaturen tillsammans med ljus och fukt styr färgen på många djur. I varmt fuktigt klimat är majoriteten av fåglar och däggdjur mörkare än djuren som lever i kallt eller torrt klimat. Temperaturen har uppenbar kontroll över antalet kotor hos vissa fiskarter. De fiskar som lever i låg vattentemperatur har fler kotor än de som lever i varmt vatten som finns i kall fisk. Enligt denna regel; svansen, halsen och andra yttre delar av djuren som lever i kallare delar är kompakta såväl som kortare i jämförelse med djuren som lever i varmare delar. Till exempel har öronstorlekarna på tre olika arter av räv fjällräv, rödräv och ökenräv olika storlekar på tjärnen.


Deras öronstorlekar pinna finns ökande från arktisk till ökenräv. Fjällräv har minsta öronstorlek, Rödräv har större och ökenräv har största storlek. Det antas att den kortare öronstorleken kommer att minska exponeringsområdet och därmed bidra till att minska värmeförlusten från kroppen. Vi vet att vatten spelar en viktig roll i de levande organismernas existens och är under djurens grundläggande behov för alla typer av metaboliska reaktioner i kroppen. Även olika djur har antagit sötvatten eller saltvatten för vattenlevande liv.


De djur som kan tolerera snäva fluktuationer i saltkoncentrationen kallas stenohalin och som kan tolerera brett spektrum kallas euryhalin. Självklart; alla djur, vare sig de är vattenlevande eller landlevande, kräver vatten. På sidan finns det olika vattenlevande anpassningar hos vattenlevande djur; å andra sidan finns det olika adaptiva funktioner för att spara vatten hos djuren som lever på torra och ökenplatser. För ett sådant speciellt sätt att leva; djur har utvecklat morfologiska, anatomiska och fysiologiska anpassningar. Sålunda fungerar vatten som en begränsande faktor för djuren som lever i alla ekosystem. Varje faktor som närmar sig eller överskrider toleransgränserna sägs vara begränsande faktor.


Om bristen på mat, vatten eller skydd uppstår i en viss livsmiljö vid något skede eller tidpunkt kallas det den begränsande faktorn för just den saken i den livsmiljön. Till exempel; bristen på mat kommer att vara begränsande faktor för mat, brist på vatten kommer att vara begränsande faktor för vatten och likaså brist på tak över huvudet kommer att vara den begränsande faktorn för tak över huvudet och snart. Perioden under vilken limiting-factor - uppstår kallas för pinch-period. När det gäller vattenlevande djur fungerar syre som en begränsande faktor eftersom det är ont om i vatten men detsamma är inte som en begränsande faktor för de landlevande djuren där det finns i överflöd. Vattenfördelningen avgör också en livsmiljös bärförmåga.


Genom att skapa fler vattenhål i ett område kan bärkraften ökas. Djurlivet är mer koncentrerat till vattenområdena. Utöver detta bestämmer relativ luftfuktighet även förekomsten av specifik vegetation samt djurens utbredning och tillgänglighet. Det är tydligt att djuren är beroende av växtligheten för föda och växtligheten är beroende av vattnet och dess utbredning. Därmed; de ekologiska faktorerna, abiotiska och biotiska, fungerar som begränsande faktorer med avseende på den organismen. Det är det etablerade faktum att mängden av ett ämne under eller över de vissa gränsvärdena också kan begränsa förekomsten eller distributionen av en art. Till exempel är koldioxid nödvändigt för tillväxt av gröna växter genom fotosyntes.


Liten ökning av dess koncentration ökar hastigheten för växttillväxt; men om koncentrationen ökas avsevärt blir den giftig. Enligt honom har alla miljöfaktorer en tolerabel gräns, det kritiska-minimum och det kritiska-maximum. Om toleransen för en viss art överskrider dess gräns, kommer arten att försvinna från det specifika området, så länge ett sådant tillstånd existerar. I allmänhet är det svårt att identifiera en enda begränsande faktor eftersom närvaro och frånvaro av en organism eller en grupp av organismer i ett ekosystem beror på ett komplex av faktorer och hela komplexet av förhållanden involverade. Därför bör tillvägagångssättet mot den begränsande faktorn täcka alla aspekter av ekosystemet och ett tillvägagångssätt för en enskild art kanske inte är till hjälp för korrekt förståelse av de olika interaktionerna i population, faktorer, habitat etc.


För förvaltning av vilda djur bör vi följa helhetskonceptet för ekosystemet. Om vi ​​ser vilda djur på nära håll och ställer våra observationer och alla de stora disciplinerna samman, kan vi helt enkelt inte tro hur viktigt vilda djur är. b Livsmedelskedjor eller passage av mat och energi genom serier av populationer som omfattar producenter, konsumenter och mikroorganismer, och. c Naturliga kretslopp eller cirkulation av oorganiska näringsämnen mellan biotiska och abiotiska miljöer, förhindrande av urlakning och avrinning. På så sätt bevarar det miljön som ett självförsörjande system. Det balanserar befolkningen och upprätthåller näringskedjor och naturliga kretslopp. Det mest direkta sambandet mellan bevarande av vilda djur och mänskliga framsteg är dess betydelse som genbanker för avelsprogram inom jordbruk, djurhållning och fiske.


Vilda djur fungerar som en genbank för förädling av förbättrade sorter inom jordbruk, djurhållning och fiske. Växt- och djurförädlare har kunnat producera högavkastande och sjukdoms- och stressresistenta sorter som utgör ryggraden i modernt jordbruk. Medellivslängden för en gröda är år. Mer användning av gödningsmedel, bevattning och bekämpningsmedel kan inte öka produktionen om inte en variation av en gröda eller ett djur har den genetiska potentialen att svara på förbättrade insatser. För att utveckla sådana sorter måste ett mycket brett utbud av växter eller djur screenas och väljas ut.


Forskare har ständigt undersökt de vilda släktingarna till växtväxter för närvaron av användbara gener som kan introduceras i avelsprogram. Därför är underhåll av genbanker väsentligt. i Några gamla rissorter från Kerala räddade risodlingen när Nilaparvata lugens Brown Plant Hopper attackerade alla moderna rissorter. Det införlivades i IR av Dr. Khush och andra. iii I potatis har resistens mot morotssjuka inkorporerats från Solanum demissum, mosaikvirus och bladrullevirus från Solanum acaule, mosaikvirus Y från Solanum stoloniferum damping-off och nematoder från Solanum spegazzini. Produktionen av högavkastande, sjukdomsresistenta grödor, boskap och fisk kan inte fortsätta utan de vilda släktingarna till de odlade sorterna.


Eftersom den genomsnittliga livslängden för en växtsort bara är år, produceras ständigt nya sorter för att möta de förändrade kraven. Vi kan inte förutse vilka arter som blir användbara för oss i framtiden. Med ökande kunskaper och färdigheter är människan upptagen med att hitta nya användningsområden för de traditionellt använda arterna. Om penicillium hade eliminerats från jorden innan människan kunde upptäcka dess antibiotiska egenskaper eller Cinchona hade dött ut från Peru innan kinin upptäcktes, skulle några av de allvarligaste infektionssjukdomarna ha fortsatt att härda världen. Människan är den enda arten som i stor utsträckning har använt de dolda värdena hos ett brett spektrum av arter runt omkring sig. Han är medveten om att den rika mångfalden av organismer idag är produkten av naturlig evolution som sträcker sig obruten genom 3.


En art som en gång förlorats kan inte återvinnas. Därför skulle det vara oetiskt att vara ansvarig för förstörelsen av en art. Vi har ett evolutionärt ansvar för att bevara den biologiska mångfalden för våra ättlingar. Pollinering i vissa växter utförs av vilda djur som fåglar; insekter etc. Asätare och nedbrytare vilda djur som gamar, örnar, schakaler, hyenor etc. såväl som mikroorganismer, som livnär sig på döda djur, omvandlar dem till olika näringsämnen och frigör energi tillbaka till naturen och ökar jordens bördighet. De gör ett mycket viktigt arbete med att städa miljön; annars kan man anta vad denna planets öde kommer att bli.


För forskningsändamål och studier av anatomi, fysiologi, ekologi, evolutionära aspekter; vilda djur används, som hjälper till att rädda människoliv. Det förhindras genom växttäcke, strö, blandning av strö genom förflyttning av vilda djur och omvandling till svampig humus av mikroorganismer. Timmer, ved, papper, gummi, hartser, tanniner, flera läkemedel, eteriska oljor, kryddor, lak, siden, honung, hår, fjädrar, guano, dynga från havsfiskar som används som gödsel eller gödsel gjord av fisk, läder, mysk , elfenben etc. fås från vilda djur. v Hud, elfenben etc. efter döden av vilda djur; även om det nu för tiden är lagligt förbjudet och inte i praktiken.


Det är också en fragmenterad produkt från växten, droger och andra användbara produkter kan erhållas i framtiden från vilda djur. Indien är rikt på biologisk mångfald inklusive vilda djur. Dess vilda djur inkluderar sällsynta djur som lejonet i Gir-skogarna i Gujarat, elefanter i Kerala och Assam-djungeln, noshörning finns i Assam och norra Västbengalen. Den bengaliska tigern från Sunderbans är verkligen grym att titta på. Rewa i Madhya Pradesh är känd för de vita tigrarna. Gaur eller indisk bison är ett annat stort djur som är vanligt i centrala delar av Indien. Rann från Kutch har vildröven. Rajasthan har tranor och indisk bustard. Landet har en stor art av rådjur och antilop. Den har krokodiler och gharialer i floder och saltvatten.


Det finns ett stort utbud av apor, ormar och andra reptiler. Sköldpaddor är också mycket vanliga. Förutom dessa djur har den mycket stora sorter av fåglar och fiskar. Tiger är vårt nationaldjur och påfågel är vår nationalfågel. Många av dessa arter har blivit sällsynta. Vissa är nästan på väg att dö ut. Med växande befolkning huggs skogar hänsynslöst ned. Hungern efter odlad mark, efter att bygga, stora dammar och hydelkraftprojekt har ryckt vilda djurs hemland. Många människor dödar dem för skojs skull. Indisk gepard och andra så många djur har dött ut under de senaste åren.


Det är hög tid att vi ger upp vår arrogans och slarv mot vilda djur. Regeringen har inrättat flera helgedomar, nationalparker, projekt mm. Jakt på djur är förbjudet för att de ska trivas i fred. De är en inkomstkälla och sysselsättning för ett stort antal människor och betjänar inhemska och internationella turister. Bevarande definieras som hanteringen av mänsklig användning av biosfären så att den kan ge den största hållbara nyttan för nuvarande generation samtidigt som den behåller sin potential att möta framtida generationers behov och ambitioner. Det är vetenskaplig förvaltning av vilda djur för att bibehålla det på sin optimala nivå och dra hållbar nytta för nuvarande såväl som framtida generationer.


Bevarandet av vilda djur är direkt relaterat till friska och bättre skogar. Bevarande av vilda djur inkluderar skydd, bevarande, förevigande av sällsynta arter av växter och djur i deras naturliga livsmiljöer. iii Att säkerställa ett hållbart utnyttjande av arter och ekosystem som stödjer miljontals landsbygdssamhällen såväl som stora industrier. Sålunda är bevarande av levande resurser en komplex operation som specifikt handlar om växter, djur och mikroorganismer; och med de icke-levande delarna av miljön som de är beroende av. Bevarande av vilda djur och dess förökning genom lämpliga förvaltningstekniker är ett måste. Fristader, nationalparker, biosfärområden, projekt mm. har skapats för att uteslutande skydda den vilda floran och faunan i alla delar av världen som en del av en bred förvaltning av vilda djur.


i Alla ansträngningar bör göras för att bevara de arter som är hotade i hela området. De arter som är enda representativa för sin familj eller släkt bör få särskild uppmärksamhet. En hotad art bör prioriteras framför känslig, en sårbar art framför en sällsynt och en sällsynt art framför andra kategorier. Alla hotade arter är skyddade. Prioritet ges som tillhör monotypiska släkten, hotade framför sårbara, sårbara framför sällsynta och sällsynta framför andra arter. ii Förebyggande av utrotning kräver god planering och förvaltning av mark- och vattenanvändning. Vilda djur bör skyddas både i sin naturliga livsmiljö in situ och i zoo och botaniska trädgårdar ex situ.


iii Så många sorter som möjligt av matgrödor, foderväxter, timmerträd, boskap, djur för vattenbruk och deras vilda släktingar och mikrober bör bevaras. Prioritet bör ges till de sorter som är mest hotade och som behövs mest för nationella och internationella förädlingsprogram.

No comments:

Post a Comment