Thursday, March 17, 2022

Refererar till exempel i uppsatser

Refererar till exempel i uppsatser



ideologi: Psykologer slå tillbaka om hänvisar till exempel i uppsatser av forskning. Om du inte kan fastställa ett publiceringsdatum kan du använda n. Kapitel i en redigerad bok Poe, M. Översatt från språk av Translator Initials. Skicka feedback. Inkludera sidomfattningen av hela dikten när du skriver ditt fullständiga citat.





Artikel (utan DOI)



Att citera andras arbete bidrar till att göra ditt arbete mer effektfullt. Det finns olika metoder för att kreditera resurser; Harvard-referensstil eller Harvard-stil för kort är en sådan metod. Referenser i texten ingår i texten i huvuddokumentet. De är placerade bredvid informationen du hänvisar till, så att läsaren är tydlig med vilken information som kom från en annan källa. Varje citat i texten har en motsvarande referens i en referenslista. En referens innehåller ytterligare information om varje källa som refereras. Detta gör det möjligt för läsaren att hänvisa till originalkällan om de skulle behöva det. Refererar till exempel i uppsatser referenslista är en detaljerad lista över alla verk som konsulterats under skrivningen.


Den placeras i slutet av dokumentet. Författarens efternamn, initialer. Utgivningsår. Textens titel i kursiv stil. Utgivningsort: Utgivare. Blom, H. Philadelphia: Chelsea House Publishers. Nedan finns Harvard som hänvisar till exempel på citat i text och referenslistor för de olika typerna av källor som du kan använda. Utgivningsår Titel. Ozeki, R. New York: Penguin Books. För böcker med två eller tre författare anges namnen på alla författare i både hänvisningen i texten och i referensposten. och 2:a författarens efternamn, initialer. Utgivningsår Textens titel i kursiv stil. Lodge, D. och Wood, N. Harlow: Longman. Utgivningsår Titel på texten i kursiv stil.


Akmajian, A. et al. Cambridge, MA: MIT Press. Översättaren anges i referenslistan, tillsammans med språket från vilket den översattes. Detta kommer direkt efter titeln. Översatt från språk av Translator Initials. Dostojevskij, F, hänvisar till exempel i uppsatser. Översatt från ryska av R. Pevear och L. London: Vintage. Tidskriftsartiklar är mycket trovärdiga informationskällor. Journalreferenslistor har ofta extra information, såsom artikeltitel, volym, nummer, sidnummer, hänvisar till exempel i uppsatser, eller ett specifikt datum.


Med tidskrifter följer volymnumret titeln. Om det finns några specifika delar av numret, numrerade eller organiserade efter månader, nämns dessa detaljer bredvid inom parentes. Tillgänglig på: URL eller DOI Åtkomst: datum. Lomolino, M. Ingle, S. För onlineartiklar bör du alltid inkludera URL och datum för åtkomst. Referenser för inlägg på sociala medier har ett liknande format som artiklar på nätet. Till exempel, för Twitter-inlägg, används hela texten i tweeten som titel, om inte tweeten är för lång. Tillgänglig på: URL Åtkomst: Dag Månad År. Cramer, K. Författare, initial s. Årets titel på bilden [Foto]. Utgivningsort: Förlag om tillgängligt. Om bilden finns på Internet ersätts publiceringsplatsen och förlagets namn med bilden Refererar till exempel i uppsatser och tillträdesdatum, hänvisar till exempel i uppsatser.


Årets titel på bilden. Pinneo, B. För filmer används filmens titel i stället för författarens namn. Filmårets titel släppt Regisserad av regissören Initial. Tillgänglig på: Namn på streamingtjänst som nås: Dag Refererar till exempel i uppsatser År, hänvisar till exempel i uppsatser. STORBRITANNIEN: Refererar till exempel i uppsatser Bilder. Tillgänglig på: Netflix Åtkomst: 29 september Ladda upp ett papper för att kontrollera om det finns plagiat mot miljarder källor och få avancerade skrivförslag för tydlighet och stil. Komma igång. Vissa funktioner kräver en modern webbläsare för att fungera. Använd en annan webbläsare, som FirefoxChromeor Safari. Harvard-formateringsguide Harvard-formatering m.fl. Användning Direkta citat In-text-citat Flera författare Inga författare Sidnummer Skriva en disposition Visa Harvard-guiden.


Referensexempel Artikel Bok Bilder Film PDF Webbplats YouTube Se alla Harvard-exempel. Hur användbart var detta inlägg? Klicka på en stjärna för att betygsätta den! Vi beklagar att det här inlägget inte var användbart för dig! Låt oss förbättra detta inlägg! Berätta för oss hur vi kan förbättra det här inlägget? Skicka feedback. Citation Basics. Plagiatkontroll Ladda upp ett papper för att kontrollera om det finns plagiat mot miljarder källor och få avancerade skrivförslag för tydlighet och stil.





uppsatser om överensstämmelse



Mer hjälp med avhandlingsutlåtanden finns på den här sidan från Rasmussen College Library. Kroppsstycken och användning av övergångar. Använd nu brödtexten i din uppsats för att stödja de viktigaste punkterna du presenterade i ditt examensarbete. Utveckla varje punkt med ett eller flera stycken och stödja varje punkt med specifika detaljer. Dina uppgifter kan komma från forskning eller från din direkta erfarenhet. Se ditt uppdrag för nödvändig styrkande dokumentation. Din egen analys och diskussion av ditt ämne bör tjäna till att knyta ihop din berättelse och dra slutsatser som stöder din avhandling. Använd din slutsats för att omformulera och konsolidera alla huvudpunkterna i din uppsats. Du bör först upprepa ditt avhandlingsutlåtande med en lite annorlunda formulering denna gång.


Avsluta din uppsats genom att lösa eventuella utestående punkter och genom att lämna dina läsare med en sista tanke om framtiden eller långsiktiga konsekvenser av ditt argument. Din slutsats är inte platsen för att introducera nya idéer eller ämnen som inte förekom tidigare i din uppsats. Det finns flikar överst i denna LibGuide för att hjälpa dig med dina In-Text-citat och din Referenssida. Det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller äldre. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du se oväntade resultat. rävläsning. Referenslista: Mintel Sports and energy drinks - Storbritannien. com Åtkomst: 5 juli Tryckt artikel:. Referenslista: Graham, K. Citat i texten: Graham, onlineartikel:.


Referenslista: Pinkstone, J. Citat i texten: Pinkstone, Obs: om du använder onlineversionen av en tidning, som ofta skiljer sig från den tryckta utgåvan, skulle du utelämna sidhänvisning och istället inkludera Tillgänglig på: URL Åtkomst: datum. Referenslista: The Daily Telegraph "Att gå på trägolv kan hjälpa till att generera energi", 2 september, s. Citat i texten: The Daily Telegraph , , sid. Referenslista: The Guardian 'Vi kan inte tillåta att ojämlikheten ökar inom utbildningssystemet', 2 september. html Åtkomst: 4 september Citat i texten: The Guardian , Referenslista: Cox, A. och Lee, J. Citat i texten: Cox och Lee, Referenslista: Kruger, L. Citat i texten: Kruger, Om du har fått information genom ett personligt meddelande t.ex. en intervju, telefonsamtal, mejl eller konversation behöver du inte ha med det i din referenslista.


Du bör dock erkänna det som en källa. Ett bra sätt att göra detta är att lägga till en fotnot med detaljerna, t.ex. I ett mejl till författaren erkände Barry Purves det inflytande som hans klassikerexamen hade haft på animeringen. Purves, personlig kommunikation, 20 juli Om du bestämmer dig för att ta med den i din referenslista bör du använda följande format:. Referenslista: Walters, B. Hänvisning i text: Programtitel , År. Referenslista: Kermode och Mayo's Film Review BBC Radio 5 Live, 25 juni, citat i text: Presentatörer och Wittertainees säger hej till Jason Isaacs Kermode och Mayo's Film Review , Bibliografi: Elvenquest BBC Radio 4, 7 november Citat i texten: Elvenquest , Referenslista: Johannes 27, Bibeln.


Ny internationell version. Citat i texten: John Referenslista: Koranen 26 Översatt av M. Abdel Haleem. Oxford: Oxford University Press. Citat i texten: Koranen Referenslista: Torah. Devarim 4:2. Citat i texten: Devarim 4:2. Referenslista: Financial Times Londons lyxfastighetsmarknad bromsades av pandemin, men den kommer sannolikt att studsa tillbaka snart. Citat i texten: Financial Times, Referenslista: Financial Times 'Bostadsmarknaderna rycker undan pandemin. Referenslista: Harvard Business Review [ HarvardBiz] I denna storskaliga studie av militära prestationsmått användes negativa ord – som själviska, passiva och utspridda – mycket oftare på kvinnor.


Citation i text: Harvard Business Review, Det rekommenderas starkt att du använder publicerade källor som böcker och tidskriftsartiklar i dina uppgifter istället för material som publicerats av akademiker på Blackboard. Kontrollera alltid med den akademiker som har gjort uppdraget om du får inkludera citat för deras material i ditt arbete. Referenslista: Hartl, F. CH4AN1: Avancerade analytiska tekniker för molekylära vetenskaper. University of Reading. uk Åtkomst: 6 juli Referenslista: Bull, S. FB3QSF: Avancerad matkvalitet och sensorisk. uk Åtkomst: 1 juli Utskriftsstandard:. Referenslista: British Standards Institution BS ISO Mjölk och mjölkprodukter - riktlinjer för tillämpning av nära infraröd spektroskopi.


London: British Standards Institution. Citat i texten: British Standards Institution, Online-standard. Referenslista: Lalani, B. Reading University: U. In-text-citat: Lalani, Om du behöver hänvisa till en specifik punkt i en video, använd formatet minuter:sekunder i din in-text-citat för att notera tidskoden e. TEDx Talks, , Referenslista: TEDx Talks The Power of an entrepreneurial mindset: Bill Roche. Citat i text: TEDx Talks, det verkar som att du använder Internet Explorer 11 eller äldre. Den här webbplatsen fungerar bäst med moderna webbläsare som de senaste versionerna av Chrome, Firefox, Safari och Edge. Om du fortsätter med den här webbläsaren kan du se oväntade resultat. Bibliotek LibGuides Citerar referenser Citeringsexempel Harvard-stil Sök i den här guiden Sök.


Citering av referenser Vägledning om att citera referenser för studenter vid University of Reading. Boka topp 5:2. Tidskriftsartikel De fem bästa: 3. Kapitel i en redigerad samling De fem bästa: 4. Webbplats De fem bästa: 5. Undvika oavsiktligt plagiat Använda Turnitin för att utveckla din referenshantering Hantera dina referenser Få hjälp Exempel inte här? Prova den här guiden! Citera dem rätt av Richard Pears; Graham Shields Call Number: Använd den här boken för att hitta vägledning om publikationstyper som inte är listade här. Den innehåller information om hur man använder stilarna APA, Harvard, IEEE, MHRA, OSCOLA och Vancouver. Finns i print och online. Citeringsexempel Den här sidan listar de detaljer du måste inkludera när du skriver citat för olika typer av källmaterial.


För varje exempel: Referenslista hänvisar till hur den skulle citeras i din referenslista eller bibliografi när du använder Harvard-stilen "Cite Them Right". Citering i text hänvisar till hur ett verk skulle citeras antingen i textens brödtext eller i fotnoter när man använder "Cite Them Right" Harvard-stilen. Kontrollera alltid din kurshandbok för den exakta formateringen som föredras i din skola. Om det inte finns ett föredraget format, välj ett och använd det hela tiden. Även om din kurs föredrar Harvard, är detta en stil snarare än en uppsättning regler, så detaljer om skiljetecken och textformatering kan skilja sig åt.


Ta reda på vilken stil din avdelning använder genom att följa länken nedan:. Referera till stilar som används på universitetet Ta reda på vilken stil din institution använder. Se din kurshandbok för definitiv vägledning om vilken stil du ska använda. Referensstilar Översikt över olika referensstilar som används vid universitetet. Om källan du vill citera inte finns med här, se följande bok:. Den här allmänna guiden för att citera referenser innehåller information om hur man använder stilarna APA, Harvard, IEEE, MHRA, OSCOLA och Vancouver. Alternativt kan du fråga din akademiska kontaktbibliotekarie eller en studievägledare om vägledning:.


Kontakta din akademiska kontaktbibliotekarie. Boka tid med en studievägledare. De fem bästa: 1. Bokelement som ska inkluderas: Författare eller redaktörer Utgivningsår inom runda parentes Titel i kursiv stil Upplaga om tillämpligt Plats publicerad Förlag Serie och volymnummer om tillämpligt Exempel Författad bok: Referenslista: Ashbourn, J. In-text citat: Ashbourn, Redigerad bok: Referenslista: Nasta, S. Citation i text: Nasta och Stein, E-bok: Där en e-bok ser ut som en tryckt bok vanligtvis PDF-filer med publikationsinformation och sidnummer - citera det på samma sätt som en tryckt bok ovan. Topp 5:2. Tidskriftsartikel Element som ska inkluderas Tryckta tidskrifter eller tryckta tidskrifter nu online Tidskrifter endast online Versioner i arkiv Informationen du tar med i referensen beror på om tidskriften är publicerad i tryckt form men laddad upp för elektronisk åtkomst, endast publicerad online eller om en version hittas i ett institutionellt arkiv.


Element som ska inkluderas: Författare Publiceringsår inom runda parentes Artikeltitel inom enkla citattecken Tidskriftstitel i kursiv stil, versal första bokstaven i varje ord förutom länkord Volymnummer Utgåvanummer om det finns, inom runda parentes Sidnummer eller referensnummer Inkludera sidan numren på hela artikeln när du skriver ditt fullständiga citat, inte bara de sidor du har hänvisat till DOI eller webblänk för artiklar som endast är online Se exemplen i de andra flikarna i den här rutan. Exempel på artiklar i tryckta kopior av tidskriftsartiklar eller en tryckt tidskrift som nås online e. på JSTOR Traditionellt publicerades alla artiklar i tryckt format i nummer som då ingick i en volym och detta sätt att citera dem med volym, nummer och sidnummer har behållits även om de flesta nu finns tillgängliga online.


En enda författare: Referenslista: Gulddal, J. Citat i text: Abu Salem, Gemail och Nosair, Fyra eller fler författare - inkludera dem alla i den fullständiga referensen, men för citatet i texten kan du bara ange den första författaren, följt av et al. Exempel på tidskrifter endast online Om tidskriften ENDAST är tillgänglig online, bör du inkludera DOI eller URL:en i den fullständiga referensen. Artikel med DOI: Referenslista: Mair, A. Exempel på versioner av artiklar som finns i arkiv Författare lägger ofta versioner av sina artiklar i institutionella arkiv för att uppfylla finansieringskraven för att göra forskningen Open Access. Förtrycksexempel Allen, R. html Åtkomst: 24 juni Post-print För eftertryck som till innehåll är identiska med den publicerade versionen, bör du citera den publicerade versionen istället för att citera förvarsversionen.


De fem bästa: 3. Exempel: Referenslista: Singh, H. De fem bästa: 4. Webbplats Du kan hitta många olika typer av information på Internet. Element att inkludera: Författare person eller företag som skapade webbsidan Publiceringsår eller senaste uppdatering inom parentes. Bläddra till botten av sidan, men om det inte finns något datum skriv inget datum Sidrubrik i kursiv stil Tillgänglig på: URL Åtkomst: datum Exempel Webbsida skapad av en person Referenslista: Bologna, C. Ytterligare vägledning om att hänvisa till webbplatser Ta en titt på denna studierådsvideohandledning och notera att formatet på exemplen kanske inte matchar vägledningen ovan:. Referera till webbplatser video Se den här korta videohandledningen för mer om ämnet. Referera till webbplatser transkription Läs med medan du tittar på videohandledningen.


Topp fem: 5. Sekundär hänvisning En sekundär hänvisning används när du hänvisar till en källa som du inte har läst själv, men har sett citerad eller läst om i en annan källa. Hitta böcker med Enterprise-katalogen Skriv bara in första författarens efternamn och några ord från titeln. Hitta tidskriftsartiklar med Summon Skriv bara in första författarens efternamn och första delen av artikeltiteln. Exempel Om författaren citerar en annan källa: France , citerad i Weingart et al. Om författaren sammanfattar en annan källa In-text citat: Enligt Frankrike , citerad i Weingart et al.


Arkivmaterial Element som ska inkludera: Författare, initialer. Årtal inom parentes Dokumentets titel. Datum om tillgängligt Samlingsnamn Dokumentnummer. Arkivnamn Plats för arkiv Intext-citat: Författare , År Exempel Referenslista: Becket, S. Citat i text: Beckett, Artworks Citera föremålet du har sett - om du har sett ett konstverk i en bok eller katalog, referera till den boken eller katalogen använd våra bilderexempel. Om du har sett målningen eller utställningen, citera det enligt följande; Utställningar Utställningens titel i kursiv stil Årtal inom parentes [Utställning] Plats. Datum för utställningen Hänvisning i texten: Utställningens titel , år Exempel: Referenslista: Yayoi Kusama: Infinity spegelrum [Utställning].


Skulptur, Mixed-media, Videoinstallation, Olja på duk, etc inom hakparentes Institut eller samling det tillhör. Plats för samlingen - staden eller om du nådde den online DOI eller Tillgänglig på: URL Åtkomst: datum In-text citat: Artist , År Exempel Referenslista: Bacon, F. Citat i texten: Bacon, ELLER om tillgängligt online; Referenslista: Bacon, F. För exempel på hur man hänvisar till olika konstverk, fotografier och mer, se e-boken Citera dem till höger, Harvard-referenskapitlet under "Visuella och konstnärliga källor";. Konferensbidrag Element som ska inkludera:. Du bör inkludera följande element: Filmens titel i kursiv stil Distributionsår inom runda parentes Regisserad av DOI eller Tillgänglig på: Tjänstens namn Tillgång till: datum In-text-hänvisning: Filmens titel , År Exempel: Referenslista: Faderskap Regisserad av Paul Weitz.


Hänvisning i texten: Faderskap , För exempel på hur man citerar filmer i olika format, se exemplen i e-boken Citera dem till höger i kapitlet Harvard Referencing, under "Audiovisuellt material";. Se vårt avsnitt om YouTube-videor:. Citerar YouTube-videor. Bilder Bilder som du har sett i böcker, artiklar eller på webbplatser ska citeras på samma sätt som du skulle citera bildens källa. Element som ska inkluderas: Författare Publiceringsår Sidnummer och illustrationsnummer från källa, om tillgängligt. Bilden till vänster visar hur du skulle göra detta; Du behöver inte ta med det i litteraturförteckningen. Referensvägledning för juridikstudenter. Studenter som studerar andra ämnen Om du inte studerar juridik, men behöver hänvisa till juridiska eller parlamentariska dokument, ger exemplen i denna ruta acceptabla citeringsformat för vanliga material i Harvard-stil.


För lagförslag från House of Commons och House of Lords bör du inkludera följande element: Titel i kursiv stil Publiceringsår inom parentes Parlamentet: House of Commons eller Lords Bill nr. Utgivningsort Utgivare Referenslista: Agriculture Bill Parliament: House of Commons, Bill nr. Hänvisning i texten: Herr Gove presenterade jordbruksförslaget I texten citat: Department of Social Security, Law reports fall before Inkludera följande element: Namn på ärendet inom enkla citattecken Publiceringsår inom parentes Titel på lagrapporten med kursiv stil Volymnummer Sidnummer Referenslista: 'Bibby Cheshire v. Citat i texten: 'Bibby Cheshire v. Golden Wonder Ltd', Law rapporterar fall från Från fall har fått en neutral hänvisning.


Inkludera följande element: Namn på de parter som är inblandade i ärendet inom enkla citattecken Publiceringsår inom runda parentes Domstol och målnummer Namn på databas eller webbplats i kursiv stil DOI eller Tillgänglig på: URL Åtkomst: datum Referenslista: 'Rees v. html Åtkomst: 30 juli Citat i texten: 'Rees v. Att citera papper från House of Parliament eller House of Lords inkluderar följande element: parlament, House of Publication år inom runda parentes Titel i kursiv stil inklusive sessionsdatum om så är lämpligt. Sessionsdatum och pappersnummer inom runda parentes föregås av HC eller HL beroende på vad som är lämpligt. Observera att för att skilja House of Lords papper från House of Commons papper med samma nummer är pappersnumret omgivet av en extra uppsättning runda parentes e.


HL , Utgivningsort: Förlag. Referenslista: Parliament, House of Commons The English national stadium project at Wembley, Session In-text citation: Parliament, House of Commons, Litterära texter Allmän vägledning Romaner Rader i pjäser Rad i en dikt i en antologi Dessa exempel använder Harvard-stil. Engelsk litteratur med referenser vägledning Vägledning om att använda MHRA-stilen för studenter som studerar engelsk litteratur. För att citera en roman använd samma format som för en författad bok. Citerar en författad bok. Element som ska inkluderas: Dramatiker Utgivningsår inom runda parentes Titel i kursiv stil Upplagainformation Utgivningsort Utgivare Akt Scenrad Exempel Referenslista: Shakespeare, W.


Exempel på referenslista: Orr, J. Citat i texten: Orr, , sid. Maps Element att inkludera:. Om åtkomst online: DOI eller Tillgänglig på: URL Åtkomst: datum. Publiceringsår inom runda parentes Rapportens titel i kursiv stil Finns på: URL om du måste logga in med användarnamn och lösenord för att komma åt rapporten, använd sedan databasens hemsida eller en permalänk Åtkomst: datum Exempel Referenslista: Mintel Sports och energidrycker - Storbritannien. Citat i text: Mintel, tidningsartiklar Artiklar med en författares byline Artiklar utan en författare Element som ska inkludera:.


Element som ska inkluderas: Tidningens titel i kursiv stil - skriv det första ordet av varje ord i rubriken med stort versal utom för länkord som och, av, den, för utgivningsår inom runda parentes Artikelns titel inom enkla citattecken Dag och månad Sidhänvisning om tillgänglig Obs: om du använder onlineversionen av en tidning, som ofta skiljer sig från den tryckta upplagan, skulle du utelämna sidhänvisning och istället inkludera Tillgänglig på: URL Åtkomst: datum Exempel Tryckt artikel: Referenslista: The Daily Telegraph 'Walking on trägolv skulle kunna bidra till att generera energi', 2 september, sid. html Åtkomst: 4 september Citat i texten: The Guardian , Patent Elements to include:.


Personlig kommunikation Om du har fått information genom ett personligt meddelande e. Om du föredrar det kan du förkorta till pers. Mottagare av kommunikation.

No comments:

Post a Comment