Monday, February 28, 2022

Uppsats om barnens dag

Uppsats om barnens dag



Tal Stycke Swachh Bharat Abhiyan - Forskning. Nehru levde som premiärminister och i parlamentet. Han var väldigt förtjust i barnen trots sitt hektiska liv som Indiens premiärminister. Chacha Nehru var extremt förtjust i de små barnen. Elever från olika klasser ger gruppdansföreställningar. Om barnen är älskade, uppsats om barnens dag, glad och nöjd kommer nationen att utvecklas väl ekonomiskt såväl som socialt.





Lång och kort uppsats om barnens dag på engelska



Det observeras i hela Indien i skolor och utbildningsinstitutioner för att förbättra barns status och även för att fira födelsen av Pandit Nehru. Relationen mellan Pandit Nehru och barn var väldigt speciell. Under hela sitt offentliga liv, både före och efter självständigheten, var Nehru en stark förespråkare för barnens och ungdomarnas rättigheter och utbildning. Han trodde att bättre utbildning och näring av barn spelar en avgörande roll i nationens framtid.


Faktum är att han trodde att nationens framtid beror på hur dess barn behandlas idag. Under sin tid som premiärminister etablerade Nehru många prestigefyllda institutioner som All India Institute of Medical Sciences AIIMSIndian Institute of Technology IITs bland andra. I femårsplanen garanterade Nehru också en gratis och obligatorisk grundutbildning till Indiens barn. För barnen är det en dag att göra glada och njuta av firandet som kastas på dem. De är fria från att delta i klasser och normalt skolarbete. De njuter snarare av de hälsningar och gåvor som lärare och vårdnadshavare ger dem. Barn som tillhör uppsats om barnens dag dålig bakgrund rådfrågas också och godis delas ut till dem.


Barn är framtiden för en nation och dess framsteg beror på deras tillstånd. Om barnen är älskade, glada och nöjda kommer nationen att utvecklas väl ekonomiskt såväl som socialt. Nehru är väl ihågkommen för sin omtanke om barnen. Saker och ting rörde sig ganska på samma sätt tills det var året då den store frihetskämpen och förste premiärministern Pandit Jawaharlal Nehru andades sista den 27 maj Pandit Nehru var en visionär som hade arbetat outtröttligt för att göra landet till en bättre och säker plats för barnen. Han kallades också förtjust Chacha Nehru av barnen som älskade uppsats om barnens dag respekterade honom.


Dagen firas främst på dagis, uppsats om barnens dag, grundskolor och högstadieskolor; men vanliga klasser är inställda uppsats om barnens dag av skolorna. Lärare och vårdnadshavare gör allt de kan för att få ett leende på sina barn. Samtidigt är Chacha Nehru också ihågkommen för sin hänsyn till barnen. Flera fritids- och underhållningsaktiviteter arrangeras också för barnen, uppsats om barnens dag. Godis delas även ut till gatubarnen och de som lever i en ekonomiskt utsatt situation. Flera icke-statliga organisationer och frivilliga träder fram för att hjälpa de eftersatta barnen antingen ekonomiskt eller genom att tillhandahålla andra resurser till dem. Policyerna är utformade för att behålla flera fördelar för barnen över alla ekonomiska bakgrunder.


Det säkerställer en stadig och progressiv rörelse för nationen mot en bättre ekonomisk och social status genom att arbeta på dess framtid – barnen. Pandit Nehru var den första premiärministern i Uppsats om barnens dag och hade vid flera tillfällen uttryckt behovet av en omsorgsfull och närande uppfostran av barnen. Pandit Jawaharlal Nehru 14 november maj var en indisk frihetskämpe och samtida med Mahatma Gandhi. Han valdes till Indiens första premiärminister efter att Indien blev självständigt den 15 augusti Pandit Nehru delade en hjärtlig relation med barnen, uppsats om barnens dag sedan han hoppade in i frihetskampen. Hans oro och kärlek till barnen var uppenbar i de många turer som han hade gjort till olika delar av Indien, under frihetskampen.


Närhelst han hade tid, sparade Pandit Nehru ingen möjlighet att interagera med barnen. Han hade ofta gått utanför sin bekvämlighetszon för att interagera med barnen och försökte känna till deras problem och bekymmer. Faktum är att hans beslutsamhet att ta itu med barns oro blev ännu starkare. Under sin tid som premiärminister hade Pandit Nehru etablerat uppsats om barnens dag prestigefyllda utbildningsinstitutioner och kom med utbildningsreformer för barnen. Det är en helgdag för barnen och vanliga klasser i skolorna är inställda, uppsats om barnens dag.


Flera funktioner uppsats om barnens dag anordnas i skolorna, för underhållning av barn, som är värdar av lärare och seniorelever. Lärare gratulerar barn och uttrycker sin kärlek till dem. Firandet varierar från skola till skola. Vissa skolor sätter upp stånd som säljer mat och andra föremål till barnen. Dessa bås debiterar en mycket minimal uppsats om barnens dag och fungerar utan vinst utan förlust, ibland till och med, utan kostnad. Barn klär sig också som sina Chacha Nehru, iklädda vit kurta-pyjamas och en Gandhi-keps, uppsats om barnens dag, med en röd ros i vänster ficka, uppsats om barnens dag.


Ange sedan hans berömda tal och talesätt. Barn visar också sin respekt för Chacha Nehru och minns hans kärlek till dem. De förs till rekreation uppsats om barnens dag historiska platser, främst för underhållningsändamål. Det finns många barn i Indien som möter fattigdom och hunger. Dessa barn kunde bara drömma om en kvadratisk måltid och näring. Flera icke-statliga organisationer som arbetar för de underprivilegierade barnen delar ut mat, böcker och pappersvaror till barn till slumbor och andra utsatta områden, uppsats om barnens dag. Många medborgare ställer upp frivilligt för att ge sin tid eller pengar i denna ädla handling. Barn från den dåliga ekonomiska bakgrunden får känna sig speciella och bekymrade. Även om gesten kan verka tillfällig för vissa, spelar den ändå en viktig roll för att utnyttja deras moral.


Det har en långvarig effekt på deras psykologi och får dem att inse att det finns många barmhärtiga samarier i världen som bryr sig om sina problem och är ivriga att lösa dem. Det är en dag för nationen att bygga sin framtid starkare. Jawaharlal Nehru kallades kärleksfullt Chachaji eller Chacha Nehru av barn. Namnet på självbiografin om Jawaharlal Nehru är "Mot frihet". Jawaharlal Nehru tilldelades Bharat Ratna i Namnet på tidningen som startade av Jawaharlal Nehru var "National Herald". Röd ros var hans favoritblomma som han brukade sätta i pälsen. Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på.


Men jag gillar att skriva om frågor som berör den allmänna befolkningen. Jag älskar också att lära känna människor, samhällen och kulturer från nära håll. Jag skriver för att tillfredsställa författaren i mig och även för att hålla dig uppdaterad om flera ämnen. Logga in på ditt konto. förlorat ditt lösenord? Glömt lösenord. Tillbaka till login. Uppsats Banyan — Samlingar av uppsatser för studenter. Uppsatsämnen för klass 4 Uppsatsämnen för klass 5 Uppsatsämnen för klass 6 Uppsatsämnen för klass 7 Uppsatsämnen för klass 8 Uppsatsämnen för klass 9 Uppsatsämnen för klass 10 Uppsatsämnen för klass 11, Speech Paragraph Swachh Bharat Abhiyan - Forskning. av Abhishek Singh. Nästa berättelse tal om Gandhi Jayanti. Abhishek Singh Jag är en författare utan någon speciell genre att välja på.


Uppsats om barnens dag artiklar Uppsats om National Pollution Control Day Essay. Uppsats om hur man håller sig frisk, uppsats om barnens dag. Uppsats om är tekniken som begränsar kreativiteten. Uppsats om högre utbildning i Indien. Uppsats om e-diplomati Uppsats. Uppsats om A. Abdul Kalam uppsats. Alla rättigheter förbehållna.





jämförelse kontrast uppsatsämnen



Som vi alla vet att barn är ljusa i landet. De ska behandlas och uppskattas väl med massor av kärlek och tillgivenhet. Det firas till minnet av Pt. Jawaharlal Nehru att betala ära och respekt. Han var Indiens första premiärminister och viktigast av allt en sann vän till barnen. Han älskade dem mycket och höll dem alltid nära sitt hjärta. Han kallades allmänt av barnen som Chacha Nehru. Han var väldigt förtjust i barnen trots sitt hektiska liv som Indiens premiärminister. Han älskade att stanna och leka med barn. Chacha Nehru sa att barn är landets framtid så det är nödvändigt att älska och ta hand om dem tills de står på sitt eget ben. Barn i vårt land har tvingats till hårt arbete under långa timmar till mycket låg lön. De måste höja sin status, vilket är möjligt när varje indisk medborgare förstår sitt ansvar.


De är värdefull tillgång och framtid för landet samt hopp om morgondagen. Jawahar Lal Nehru. Enligt honom är barn en ljus framtid för landet. Han var välkänd att landets ljusa framtid beror på barnens ljusa framtid. Han sa att ett land inte kan vara välutvecklat om dess barn är svaga, fattiga och felaktigt utvecklade. Barndagsfirandet ger stora möjligheter för alla, särskilt försummar folket i landet. Det tvingar dem att tänka på sina barns framtid genom att inse deras plikt och ansvar gentemot barn. Det gör människor medvetna om den tidigare statusen för barn i landet och vad som borde vara verklig status för dem för en ljus framtid för landet. Det är möjligt bara om varje individ förstår sitt ansvar gentemot sina barn.


Det firas med massor av aktiviteter relaterade till barn för att bygga dem idealiska medborgare överallt i landet. Många tävlingar hålls i skolorna om barns hälsa i alla aspekter som fysiskt, mentalt och moraliskt. Människor lovar vid denna dag att aldrig försumma sina barn och inse att de är människors fader. Den här dagen delas barn ut nya plagg och rik mat inklusive bilderböcker. Det firas för att hylla landets store ledare samt förbättra statusen för barn över hela nationen. Barn älskar att säga honom Chacha Nehru på grund av hans djupa tillgivenhet och kärlek till barn. Chacha Nehru var extremt förtjust i de små barnen. Även efter att ha varit en framstående figur och nationell ledare, älskade han barn så mycket och tillbringar mycket dyrbar tid med dem.


Det firas med stor glädje i skolor och utbildningsinstitutioner över hela Indien för att markera det som en storslagen fiesta. Skolorna förblir öppna denna dag så att alla barn kan gå i skolan och delta i många aktiviteter och evenemang. Olika kulturella program och evenemang anordnas av lärarna för elevernas tal, sång, dans, teckning, målning, frågesport, berättande, diktrecitation, prydnadstävling, debatter och så mycket. Vinnande elever motiveras genom belöningar av skolmyndigheten. Att organisera evenemang är inte bara skolornas ansvar utan också de sociala och företagens institutioner. Eleverna njuter fullt ut av denna dag eftersom de kan bära vilken formell och färgglad klänning som helst som de vill. I slutet av firandet delas eleverna ut godis och lyxiga delikatesser som lunch.


Lärare deltar också i olika kulturella aktiviteter som dramer och danser för sina älskade elever. Eleverna njuter också av picknick och turer med sina lärare. Barn är nationens värdefulla tillgång och morgondagens enda hopp. Nehru var extremt förtjust i barn. Han trodde att det är vår plikt att fostra barn med största kärlek, omsorg och tillgivenhet och hjälpa dem att bli goda människor eftersom de är vårt lands framtid. Han kallades förtjust som Chacha Nehru. Det är ett sätt att minnas honom och hans kärlek till barn. Det firas med stort iver i olika skolor och högskolor över hela Indien. Särskilda evenemang anordnas och eleverna uppmuntras att delta helhjärtat i dessa evenemang.


Skolledningen och lärarna tar det som sitt ansvar att organisera dessa evenemang och se till att allt ordnas väl. Hela skolan är dekorerad med blommor, tavlor och ballonger. Våra lärare jobbar hårt med att dekorera varje klass, korridor och andra delar av skolan. Eleverna ombeds förbereda olika teckningar, collage och pysselföremål som används för dekoration. Vi ser särskilt fram emot denna dag då den är fylld med många roliga aktiviteter. Våra lärare börjar förbereda oss för olika föreställningar nästan en månad innan evenemanget. Firandet inleds med ett tal av vår rektor.


Detta tal är mycket uppmuntrande och inspirerande. Många av våra lärare kommer också fram för att hålla tal denna dag. De delar med sig av sina barndomsupplevelser, inklusive skolans; som de värnar om fram till idag. De berättar också hur de anstränger sig för att vårda sina elever väl. Det är fantastiskt att lyssna på deras erfarenheter. De pratar också länge om Pundit Jawahar Lal Nehru och hans kärlek till barn. Elever från olika klasser ger gruppdansföreställningar. Många elever ger också solodansföreställningar. Detta är den mest intressanta delen av evenemanget. Jag tycker särskilt mycket om dansföreställningar på de senaste danslåtarna. Han spelade också en viktig roll i den långa kampen för frihet för att uppnå Indiens oberoende.


Evenemangen bedöms genom olika arvsprogram och händelser som samordnas av skolor och utbildningsorganisationer över Indien. Varje barn har uthållighet att överleva och blomstra, att bli utbildad, att vara fria från övergrepp och våld, att delta och att bli hörd. Som en barnfokuserad organisation går World Vision med i FN för att stödja idealen och målen för denna viktiga dag för barn. I , utsåg FN:s generalförsamling en dag för att främja vikten av en säker och hälsosam barndom på en dag av broderskap för barn. Man tror att barn måste tillåta denna dag att interagera med samhällen och andra barn. Även om det för all del är viktigt att fira alla barn. Det är också en kritisk tid att utbilda dem om de svårigheter som andra barn möter varje dag, som barnarbetare, medan vissa är nedsänkta i konflikter eller bor på gatan.


Många länder ökar barnskyddsbudgeten för att ge dem ordentlig vård och utbildning. Andra program, såsom katastrofer, hälsa och civilsamhället, får mer betydande finansiering än utbildning, vilket leder till oro för att den brittiska biståndsstrategin inte är av tillräcklig betydelse för att säkerställa att barn i utvecklingsländerna har tillgång till en ordentlig utbildning. Vi måste lägga ytterligare vikt och betoning på utbildning, eftersom barn som inte går i skolan ofta är de mest utsatta och marginaliserade och då kan uppleva svårigheterna och fasorna med barnarbete.


Även om vissa framsteg görs är detta inte tillräckligt. Många barn lämnas kvar och kan inte gå i skolan eftersom deras föräldrar är beroende av dem för arbetet, och många skolor runt om i världen har inga vattenpunkter eller ens toaletter. Andra kan inte gå i skolan eftersom de kan tala ett språk som inte stöder i deras skola eller deras läromedel, vilket visar att skillnader i språk, religion och bakgrund fortfarande är hinder som barn står inför. Detta leder till att många flickor inte kan gå i skolan och tvingas gifta sig i unga år. I vissa mer fattiga samhällen förväntas pojkar tjäna en inkomst snarare än att fortsätta sin utbildning vid tonåren, vilket hindrar dem från att gå i skolan.


Det firas överallt i landet med olika aktiviteter relaterade till barn som gör dem till idealiska medborgare. Alla aspekter, såsom etiska, fysiska och mentala, anordnar många tävlingar relaterade till barns hälsa i skolor. Folket på denna dag svär att de aldrig kommer att försumma sina barn. Den här dagen får barnen fräscha kläder, exceptionell mat och böcker.

No comments:

Post a Comment